Inspirasjonsseminar: Vi og de andre - hvorfor er det blitt slik?

FN-byen Arendal – Sammen i verden (21.- 24. oktober 2020) retter fokus på FNs bærekraftsmål og på internasjonale miljøer og aktiviteter. Som en del av programmet arrangerer Agder fylkeskommune og FN-sambandet inspirasjonsseminaret "Vi og de andre" på Arendal kino 23. oktober. 

Dato
23. oktober 2020
Tid
9:30 - 14:00
Sted
Arendal Kino

Temaet er blitt mer aktuelt enn vi var klar over da vi planla innholdet, nemlig våre holdninger til "vi og de andre". Vi prøver å finne noen svar. Det gjør vi gjennom engasjerte foredrag av samfunns- og religionsviter Kjersti Børsum, daglig leder i Menneskerettighetsakademiet, Lillian Hjorth, skuespiller  og forfatter Veronica Salinas fra "Leser søker bok" og filmskaper Ole Bernt Tellefsen. Gunvor Andresen, daglig leder i FN-sambandet, ser om vi finner svar i FNs bærekraftsmål.

Inspirasjonsseminaret er for alle interesserte, spesielt politikere, institusjoner, skoleansatte, bibliotekansatte og leseombud.

 

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

PROGRAM

09.00 Servering av kaffe/te/frukt
09.30 Velkommen
09.35 Har fortellingene om slavetransporten noe av skylda for holdningene Vi og de andre? -  ved filmskaper Ole Bernt Tellefsen
10.15 Mangfoldet før og nå i Norge -  ved daglig leder i Menneskerettighetsakademiet Lillian Hjorth
11.30 Lunsj
12.15 Fortellingene finner vi i litteraturen -  ved Veronica Salinas, Leser søker bok
13.00 Pause med kaffe og kake
13.30 Hva gjør vi med disse holdningene? Står det noe i FNs bærekraftmål? - ved daglig leder i FN-sambandet Gunvor Andresen
14.00 Slutt

 

Arrangør

Kultur

Kontakt

Inga Lauvdal / Torvald Hellum
Til toppen