Mitt prosjekt - Skulptur formidler litteratur: Nina Sundbyes skulpturer i Grimstad bibliotek.

Brit Østerud er biblioteksjef i Grimstad bibliotek. Det nye fine biblioteket i Grimstad åpnet dørene for publikum i desember 2017. Biblioteket forvalter en flott skulptursamling, av kunstner Nina Sundby, og det er laget en katalog med informasjon om hver enkelt skulptur.

Dato
11. mars 2021
Tid
9:00 - 9:45
Sted
Zoom

Klikk for stort bildeBrit og Edvarda Grimstad bibliotek Grimstad er dikternes by. Her skal man møte Henrik Ibsen og Knut Hamsun.

Henrik Ibsen står og ønsker deg velkommen på biblioteket, han står i vinduet og viser vei og han sitter på en pidestall der han vel hører hjemme. Rundt ham, i hele biblioteket står mange av figurene hans, Nora, Hedda, Peer, Fru Alving, Solveig og flere, alle de vi kan navnet på.

Sammen med dem står Hamsuns romanfigurer, fra Sult, Markens grøde, August, Victoria, ja, Sult har til og med Knut Hamsuns ansikt!

Alle er skulpturer av Nina Sundbye, en av vår tids mest profilerte norske billedhuggere. Hun ønsket at de skulle bo på Grimstad bibliotek!
Dette måtte vi gjøre noe ut av og søkte Nasjonalbiblioteket om midler til å formidle litteraturen gjennom skulpturene. Det tenkte jeg å fortelle litt om.

På bildet står jeg sammen med Edvarda fra «Benoni og Rosa» av Knut Hamsun, foreller Brit Østerud 

Zoom-lenke: https://sorlandetsfagskole.zoom.us/j/84007819986

 

Arrangør

Agder fylkesbibliotek

Kontakt

Torvald Hellum, tlf. 41160564. E-post: Torvald.Hellum.agderfk.no
Til toppen