Biblioteket, ytringsfriheten og samfunnsoppdraget

Hvordan forvalter biblioteket sitt samfunnsoppdrag som fri og uavhengig formidler av ulike ytringer og kulturuttrykk, samtidig som møteplassen oppleves trygg og inkluderende for alle? Dette er problemstillinger som går rett inn i bibliotekets kjernevirksomhet og som fortjener å bli belyst, diskutert og reflektert over i fellesskap. Sammen med Kristiansand folkebibliotek og Kristiansand Kunsthall inviterer vi alle bibliotekansatte i Agder til seminar og workshop om dette temaet

Dato
2. september 2021
Tid
10:00 - 15:00
Sted
Kristiansand Kunsthall

Meld deg på

På programmet har vi et knippe innledere som vil bidra til å løfte blikket og belyse ulike sider ved ytringsfrihet, vern av sårbare grupper og bibliotekets samfunnsoppdrag. Etterpå vil det bli lagt opp til samtaler i mindre grupper, med utgangspunkt i eksempler fra tenkte situasjoner .

Innledere: 


Frank Rossavik Forfatterkatalogen  

 

Frank Rossavik (f. 1965)
Forfatter og journalist, tidligere medlem av kringkastingsrådet, styremedlem i Fritt ord og engasjert ytringsfrihetsforkjemper. Har utgitt en rekke bøker. Aktuell med boka «Best å holde kjeft? - en liten bok om ytringsfrihetens krise, 2019.

 

 

 

Nancy Herz Gyldendal Forlag Nancy Herz (f. 1996)
Menneskerettighetsaktivist, foredragsholder og skribent. Organisasjonsrådgiver for Frivillig Norge. Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017) for «de skamløse jentene».Leder av Ungdommens ytringsfrihetsråd, et samarbeidsprosjekt mellom Norsk PEN og Fritt Ord. Utga  boka «Skamløs» sammen med Sofia Nesrine Srour og Amina Bile i 2017 og «Skal du ikke gifte deg snart? Og alt mamma og jeg burde ha snakket om i stedet» i 2021.

 

 

 

Cecilie Nissen
Kurator, kunstnerisk og daglig leder for Kristiansand Kunsthall.

Anne Kristin Undlien
Biblioteksjef Kristiansand folkebibliotek.

 

 

Arrangør

Agder fylkesbibliotek

Kontakt

Nina Stenbro, tlf. 95789289, e-post: nina.stenbro@agderfk.no
Til toppen