YrkesNM og utdanningsmesse

– 27. til 29. september arrangerer vi både YrkesNM og utdanningsmesse der alle 9. og 10. klassinger på Agder, samt elever fra videregående skoler, er invitert. Både Agder og landet trenger flere fagarbeidere, derfor satser fylkeskommunen på yrkesfaglig utdanning. Det forteller Leif Jonassen og Helge Ødegård Hovland fra avdeling for fagopplæring i Agder fylkeskommune.  

Tidspunkt
Tirsdag 27.09.2022 09.00 - torsdag 29.09.2022 12.30
Sted
Sørlandshallen

Kårer norgesmestre

– Det blir avholdt norgesmesterskap i yrkesfag, samtidig som vi har utdanningsmesse, forklarer de to og fortsetter: YrkesNM er en nasjonal yrkeskonkurranser for lærlinger og unge fagarbeidere som arrangeres 2. år. I år er Agder fylkeskommune teknisk arrangør, sammen med Worldskills Norway. Det er nemlig mulig å bli både nasjonal mester, europeisk mester og verdensmester i yrkesfag.

Det blir konkurrert i 18 ulike fag, noe som betyr at det er mulig å se de flinkeste i landet demonstrere yrkesfag som helsefagarbeider, tømrer, yrkessjåfør, baker, butikkslakteranleggsmaskinfører, bilskadefaget mfl.

Hva skal du bli?

– De unge skal ta viktige valg. Derfor gir vi informasjon om alle studieretningene som elever kan velge på de videregående skolene, både yrkesfaglige og de som gir studiekompetanse, forklarer Leif Jonassen.

– Vi har et enormt behov for fagutdannede og derfor er det viktig at både elever og foreldre ser mulighetene som ligger i yrkesfaglig utdannelse. Visste du for eksemple at det er mulig å etterutdanne seg på fagskolen i Agder for de som har et fag- eller svennebrev? Forteller Helge Ødegård Hovland.

– Når vi velger å satse på YrkesNM sammen med Worlsdskills er det nettopp for å vise frem kvaliteten ved og øke interessen for yrkesfag, sier Leif Jonassen.

Åpent for alle

– Arrangementet går over tre dager i Sørlandshallen. Det er sendt ut et bilag med informasjon om arrangementet, som er delt ut i postkassene i regionen. På dagtid blir det mange elever som er tilstede både fra ungdomsskoler og videregående skoler. Fylkeskommunen sørger for buss slik at elever fra hele fylket skal ha anledning til å komme med skolen sin. Foresatte er også velkommen til å ta turen ut,  avslutter de to som gleder seg til arrangementet. 

 

Arrangør

Agder fylkeskommune i samarbeid med WorldSkills

Kontakt

Helge Ødegård Hovland
Til toppen