Har du lyst til å bli leseleder i Shared Reading-metoden?

Tidspunkt
Fredag 01.03.2024 10.00 - søndag 03.03.2024 17.00
Sted
Strand Hotel Fevik

Påmeldingsfrist er utløpt

Nå har du mulighet til å melde deg på kurs for å bli sertifisert leseleder. Flere og flere norske bibliotek har sett verdien av Shared Reading-grupper. Det er et inkluderende tilbud og mange har påpekt den helsebringende effekten det kan ha å delta i en gruppe. Deltakerne trenger ikke å ha lest noe på forhånd, og alle som vil kan bli med.  For å kunne lede en gruppe etter Shared Reading-metoden må man ha tatt et tredagers leselederkurs. Det er dette tilbudet du som bibliotekansatt i folkebibliotek og vgs-bibliotek i Agder nå får. 

Hva er Shared Reading?
Den gode samtalen rundt teksten er kjernen i Shared Reading. Det kreves ingen forberedelser, siden tekstene først blir delt ut når man møter opp. Leselederen leser først høyt for alle. Deretter blir det en samtale om opplevelsen av teksten. Det er frivillig å delta i samtalen.

Kurset ledes av:
Kari Hortman 
Kari er utdannet mastercoach og driver sin egen virksomhet som coach. Hun er kursholder i Shared Reading-metoden og er også utdannet bibliotekar.

Åshild Widerøe 
Åshild er kursholder i Shared Reading-metoden og rådgiver ved seksjon for arkiv, bibliotek og museum i Møre og Romsdal fylkeskommune

Mennesker som leser - Klikk for stort bilde Image by Freepik


 

Om kurset
Kurset er på 18 timer, fordelt over tre dager, kun 12 plasser. Holdes i nydelige omgivelser på Strand Hotel Fevik. Du kommer til å få oppleve Shared Reading i praksis og gjøre øvelser og oppgaver som forbereder deg på rollen som leseleder.  

Pris kr. 3500,-. I tillegg til kursavgiften inkluderer dette to overnattinger på hotellet samt tre lunsjer og to middager (hotellet er kjent for fantastisk mat).  
 

Les mer om Shared reading på Bibliotekutvikling.no
og på Facebook: Les for livet -  Litterære pusterom - Shared Reading for større livskvalitet 

Arrangør

Agder fylkesbibliotek

Kontakt

Åse Haugland, tlf. 46853976, e-post: ase.haugland@agderfk.no