Antallet permitterte lærlinger går ned!

-På bare noen få uker har antallet lærlinger som er permittert, blitt halvert. Det gjøres en god jobb i landsdelen. Antall permitterte lærlinger går ned! Nå gjelder det å ta inn nye! Det er den tydelige meldingen fra fylkesordfører Arne Thomassen.

Agder hard rammet under Korona-krisen
Det ble tidlig klart at mange lærlinger på Agder ble permittert som følge av næringslivets vansker som følge av Korona. Nasjonale tall viser at Agder tidlig hadde et høyt antall permitterte ungdommer. I uke 17 (20-27. april) var 10 % av alle lærlinger, permittert. Det viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Det var like ille som i Viken. Bare Oslo og Troms og Finnmark hadde høyere permitterings-tall.

Lavest i landet
-I dag er Agder den regionen med laves antall permitterte lærlinger. Det er vi selvsagt godt fornøyd med. Men fortsatt har vi en jobb å gjøre slik at alle får fullført læretiden sin og får tatt fag- og svennebrev, avslutter Arne Thomassen.

Statistikk over antallet lærlinger som er permittert, som følge av koronapandemien. Illustrasjon fra Utdanningsdirektoratet  

Til toppen