De videregående skolene i Kristiansand over til rødt nivå

Oppdatert 20.05: Alle VG3-elever i Kristiansand skal ha hjemmeskole fra 19. mai og ut uka. De videregående skolene i Kristiansand går over på rødt nivå. Antallet russ med positiv test er nå 44. Det er kun elever i VG3 som skal ha hjemmeskole, med mindre det er gitt direkte beskjed om annet.

– Kommuneoverlegen i Kristiansand melder i kveld at testresultatene viser at flere russ har testet positivt. Tirsdag ble det meldt om 9 positive tester blant russen, dette er altså steget til 29 onsdag ettermiddag 19. mai. Kristiansand kommune har derfor i samråd med FHI anbefalt at samtlige videregående skoler i Kristiansand igangsetter rødt tiltaksnivå med en gang, sier fylkesdirektør for utdanning Arly Hauge.

Skolene jobber med å gi elever og foresatte informasjon i løpet av kvelden.

Disse tiltakene iverksettes fra 19. mai

  1. Skolene går over til rødt tiltaksnivå fra og med 19. mai. For å sikre en god og planlagt overgang til rødt tiltaksnivå kan skolene benytte en dag til nødvendig planlegging i henhold til beredskapsplanen.
  2. Alle VG3 elever skal ha hjemmeskole fra 19. mai og ut denne uka.

Skolene starter umiddelbart arbeidet med å varsle elever og ansatte med SMS. Der skolen benytter en dag til planlegging informerer skolene elevene.

Hva innebærer rødt nivå?

Når en skole går over på rødt nivå, vil elevene få en skolehverdag som er delt mellom fysisk undervisning på skolen og digital undervisning. Det er ekstra viktig på rødt tiltaksnivå at alle elevene følger nøye med på beskjedene som blir gitt på itslearning eller skolens nettside.

Skoleskyss går som normalt

Skoleskyss vil gå som normalt, men AKT oppfordrer skoleelever til å gå, sykle eller ordne transport selv. Vi henviser til akt.no/skoleskyss-og-korona/ for mer informasjon.

Klikk for stort bildeKristiansand. Kjell Inge Søreide   

Til toppen