Elev på KKG testet positiv for korona - medelever og ansatte i karantene

Oppdatering 7. oktober: -  Onsdag morgen kom bekreftelsen på at en elev ved KKG har testet positiv på Covis-19. Tirsdag kveld fikk vi beskjed om at det er mistanke om at en elev ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) skole hadde Covid-19. Alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, fikk derfor tirsdag kveld en sms med beskjed om å gå umiddelbart i karantene. Videre hjalp vi kommunen med smittesporing, på tirsdag kveld. Kommunens smittevernteam vil ta kontakt med alle for å gjøre avtale om å ta test, trolig blir det på lørdag, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning. 

-Vi har et godt samarbeid med kommunen om smittesporing og har forberedt oss på at dette kunne skje. Vi har mer enn 8000 elever ved våre skoler og er forberedt på at det også blant disse ville være enkelt elever som blir smittet. Igjen får skolene testet om de smitteverntiltakene som er innført, virker, forklarer Hauge.  

Elever skal testes 
-Ansatte ved skolen har oversikt over hvem denne eleven har hatt undervisning sammen med. Det dreier seg om 116 elever og 6 ansatte. I tillegg til å gå i karantene har vi formidlet kommuneoverlegens beskjed om at elevene vil bli kontaktet for å avtale testing. De vil måtte forbli i karantene inntil de får nærmere beskjed. Dersom de skulle teste positiv må de gå i hjemmeisolering, sier Arly Hauge 

Karantene 
-Selv om mange har fått med seg hva karantene innebærer, så gjentar vi gjerne hva det innebærer, forklarer Vegard Nilsen, fylkesdirektør, folkehelse: 

Karantene betyr:  

-Ikke gå på skole/jobb 
-Ikke ta offentlig transport 
-Unngå besøk 
-Du kan gå tur, men hold godt over 1 meters avstand til andre 
-Gjør kun helt nødvendige æren til butikk/apotek 
-Dere som bor sammen kan omgås normalt 
-Hvis du får symptomer på luftveisinfeksjoner, skal du isolere og teste deg 
-Ved positiv test skal du over i hjemmeisolering 

Hjemmeisolering betyr: 

-Hold deg hjemme 
-Hold helt avstand til andre du bor sammen med 
-Hvis mulig bruk eget rom og bad 
-Vask overflater og håndtak hyppig 
-Få hjelp til å handle 
-Avtal med legen hvordan du skal følge med på helsetilstanden din 
-De du bor sammen med skal være i karantene 
 

Kommunen har smittevernsansvar 
Kommunen din har også nyttig info på sin hjemmeside, hvis du trenger råd eller testing. 

Klikk for stort bilde 

Til toppen