Elev ved KKG har fått påvist Korona

Oppdatering 2. september: Kristiansand kommunen har bestemt seg for et føre-var-prinsipp og derfor må de 50 elevene og 5 lærerne være i 10 dagers karantene – fra den dagen de først gikk i karantene. Det er ingen endring i smittesituasjonen, men dette gjøres for å være helt sikker på at smitten ikke sprer seg, forklarer smittevernlegen. 

Søndag kveld ble det klart at en elev ved KKG hadde fått påvist Covid-19 og medelever og lærere som hadde hatt klasseromsundervisning med denne eleven ble umiddelbart sendt i karantene.  

30.august: - Søndag kveld fikk vi beskjed om at en elev ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) skole har testet positivt for Covid-19. Alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, har nå i kveld fått en sms med beskjed om å gå umiddelbart i karantene. Videre hjelper vi kommunen med smittesporing. Kommunens smittevernteam vil mandag ta kontakt med alle for å gjøre avtale om å ta test, trolig blir det på tirsdag, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning

Dette er den andre videregående skolen i Kristiansand, der en elev har testet positiv for Covid-19. Fredag kveld var det en elev ved Tangen videregående skole, nå er det en elev ved KKG. Vi har et godt samarbeid med kommunen om smittesporing og har forberedt oss på at dette kunne skje. Vi har mer nærmere 12 000 elever ved våre skoler og før eller siden regnet vi med at det også blant disse ville være enkelt elever som er smittet. Nå får skolene testet om de smitteverntiltakene som er innført, virker, forklarer Hauge.

Elever skal testes
-Ansatte ved skolen har oversikt over hvem denne eleven har hatt undervisning sammen med. Det dreier seg om rundt ca 50 elever på vg1, samt 5 ansatte. Alle andre elever (som ikke har fått sms) skal møte på skolen som normalt.

I tillegg til å gå i karantene har vi formidlet til de det gjelder,  kommuneoverlegens beskjed om at elevene vil bli kontaktet for å avtale testing. De vil måtte forbli i karantene til to dager etter at de har blitt testet, dersom resultatet er en negativ prøve. Dersom de skulle teste positiv må de gå i hjemmeisolering, sier Arly Hauge

Karantene
-Selv om mange har fått med seg hva karantene innebærer, så gjentar vi gjerne hva det innebærer, forklarer Vegard Nilsen, fylkesdirektør, folkehelse:

Karantene betyr:

-Ikke gå på skole/jobb
-Ikke ta offentlig transport
-Unngå besøk
-Du kan gå tur, men hold godt over 1 meters avstand til andre
-Gjør kun helt nødvendige ærend til butikk/apotek
-Dere som bor sammen kan omgås normalt
-Hvis du får symptomer på luftveisinfeksjoner, skal du isolere og teste deg
-Ved positiv test skal du over i hjemmeisolering

Hjemmeisolering betyr:

-Hold deg hjemme
-Hold helt avstand til andre du bor sammen med
-Hvis mulig bruk eget rom og bad
-Vask overflater og håndtak hyppig
-Få hjelp til å handle
-Avtal med legen hvordan du skal følge med på helsetilstanden din
-De du bor sammen med skal være i karantene
 

Kommunen har smittevernsansvar
Kommunen din har også nyttig info på sin hjemmeside, hvis du trenger råd eller testing.

Klikk for stort bilde 

Til toppen