Elever i karantene ved Sam Eyde vgs

Sent i går kveld (18. november) ble det klar at to elever ved Sam Eyde videregående skole (vgs) i Arendal har testet positivt for covid-19. -Smittesporing ble gjort sent i går kveld og i natt og mer enn 80 personer er bedt om å gå i karantene, det opplyser Nils Inge Øyna, rektor ved skolen.

Omlag 45 elever ved andre året idrettsfag er satt i karantene, og omlag 30 elever ved første året helse og oppvekstfag  - Alle fikk sms om å gå i karantene i går kveld/natt. Så vil kommunens følge opp med informasjon om videre testing. Det sier Øyna.

-Vi har et godt samarbeid med kommunens smittevernkontor og alle berørte elever og foresatt har nå fått beskjed. I tillegg til elever er det 10 ansatte som også er i karantene. Enkeltelever som har hatt nærkontakt på fritid spores også nå av smittesporingsteamet i kommunen. Det betyr at antall elever i karantene kan stige utover dagen. opplyser Nils Inge Øyna.

Hvordan gjennomføre smittekarantenen?

-Det kan være på sin plass og presiserer hva det faktisk innebærer å være i karantene, forklarer Nils Inge Øyna og viser til informasjon på helsenorge.no:
 

Dersom du er i smittekarantene skal du:

•           Oppholde deg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted*.

•           Holde økt avstand til andre voksne i husstanden.

•           Ikke gå på jobb, skole eller barnehage.

•           Ikke foreta reiser innenlands.

•           Ikke oppsøke steder hvor det er vanskelig å holde nødvendig avstand til andre.

•           Ikke ta offentlig transport.

•           Ikke oppsøke offentlige steder, som butikker, apotek og kafeer. Om du ikke har andre alternativ, kan du gå på nødvendig ærender i butikk eller apotek. Sørg for å holde god avstand til andre.

•           Unngå å ha besøk. Barn skal ikke ha lekekamerater utover de som befinner seg i hjemmet.

 

Du kan gå tur ute, men hold god avstand til andre.

 

Hovedpoenget er at du ikke skal smitte andre før du selv utvikler symptomer. 

 

*Egnet oppholdssted i karantenetiden

Du bør gjennomføre karantenen i eget hjem, og det bør være mulig å unngå kontakt med andre voksne i husstanden.

 

Opphold på steder du må dele toalett, kjøkken eller andre rom/fasiliteter med andre personer enn dine nærmeste, godtas ikke som karantenested. Eksempel på dette er campingbil, -vogn, telt eller hytte på campingplasser, hybelhus og andre boliger med felles bad eller kjøkken.

 

Studentboliger, hybler eller kollektiv kan være egnet som oppholdssted dersom dette er personens eget hjem (ikke innreisende med midlertidig opphold i hybelhus). Man bør holde god avstand til de andre som bor der og bruke fellesareal minst mulig.

 

Ved spørsmål kontakt:

Rektor Nils Inge Øyna, Sam Eyde videregående skole, tlf: 913 46 722

E-post: : nils.inge.oyna@sameyde.vgs.no

Til toppen