Elever ved KKG slipper karantene – elev testet negativt

Oppdatering 12. desember: - Eleven som i går ble testet for korona. har nå fått prøvesvaret, som var negativt.  Det betyr at 89 elever og fem ansatte ikke lenger trenger være i karantene.  Det er vi glade for og vi ønsker alle velkommen tilbake igjen på skolen til mandag. Vi har sendt alle en sms om dette hvor vi også samtidig ber alle være ekstra påpasselige, og bli hjemme dersom de ikke skulle føle seg helt friske. Da skal de ta direkte kontakt med kommunens koronasenter for testing. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

Bakgrunn for saken
11. desember fikk vi beskjed om at det er mistanke om at en vg3 elev ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) skole kan ha korona. Mens vi venter på svar er 89 medelever og 5 ansatte bedt om å gå midlertidig i karantene frem til testsvaret foreligger. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning.  

- Alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, har nå fått en sms med beskjed om å gå umiddelbart i karantene. Videre hjelper vi kommunen med smittesporing. Svaret på prøven vil bestemme hva som skjer videre. Det er derfor ikke nødvendig å bestille time til testing før vi vet om det er nødvendig. Kommunens smittevernteam håper at svaret er klart allerede i kveld. Da sender vi ut ny melding basert på utfallet, forteller Arly Hauge.

Til toppen