En stor takk – og hold ut litt lenger!

Først vil vi takke alle på skolene, både elever og ansatte for den innsatsen dere legger ned under pandemien. Vi vet at mange savner tettere kontakt og gjerne vil være sammen med venner og familie i større grad enn det som er forsvarlig og anbefalt. Samtidig som vi takker for at du holder ut, må vi be deg om å holde ut litt lenger! Det går såpass bra på Agder nettopp nå, fordi du og jeg og alle sammen tar ansvar: hold avstand, hold oss hjemme ved sykdom og hold ut!

Det sier Vegard Nilsen, fylkesdirektør for folkehelse og Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning. I tillegg til å takke, ber de oss nå om å holde ut litt lenger i denne «maraton-øvelsen», som korona-pandemien har vist seg å være.

Feiring av jul og nytt år
-Vi vet at mange gjerne skulle ha feiret sammen med mange venner, at det er slitsomt med smittevern. Dessverre er det ikke mulig å ta ferie fra korona. Vi ser at smitte skjer mest på fritiden og i private sammenhenger.  Paradoksalt nok er det tryggere for elever på skolen. Det viser erfaringer med positive prøver ved skolene i høst. Derfor er det viktig å fortsatt holde på smitteverntiltakene gjennom ferien, forklarer Vegard Nilsen.

Kjenner du deg igjen? Film om å være elev under pandemi
-Se gjerne filmen som ligger under. Den viser hvordan elever opplever hverdagen under korona-pandemien. Kanskje kjenner du deg igjen? Tenk gjerne gjennom hva du kan gjøre for å hindre smitte gjennom ferien. Nå er det om å gjøre å hygge seg og ta litt fri fra hverdagen, SAMTIDIG som smittevern opprettholdes. På den måten kan vi holde smittetallene og dødsfallene nede til vaksinen er på plass til neste år, oppfordrer Arly Hauge.

Lys i enden av tunnelen
-Når vi nå går mot slutten av 2020 og inn i 2021 kan vi både ønske hverandre et bedre nytt år og si at vi begynner å se lys i enden av korona-tunnelen. Så hold avstand, hold deg hjemme ved sykdom og hold ut! Avslutter Vegard og Arly.


 

Til toppen