Forebyggende karantene ved Dahlske vgs er avblåst

Oppdatering 3. februar:
- Eleven ved Dahlske vgs, som smittevernteamet i går fryktet ville teste positiv, testet negativt på Covid -19. Det betyr at elever og lærere i forebyggende karantene skal returnere til vanlig undervisning torsdag 4.februar. Elever og lærere som er direkte berørt har fått sms om dette. Det opplyser Gunhild Espeset, onsdag morgen. Espeset er rektor ved Dahlske vgs

Bakgrunn:
2. februar:
68 elever og 9 ansatte er bedt om å gå i «føre var» karantene ved Dahlske videregående skole i Grimstad. Det er smittevernsenteret i Arendal som frykter at en elev ved skolen kan være smittet av Covid 19.  Det opplyser Gunhild Espeset, rektor ved Dahlske.

Første gang med karantene
Henvendelsen kom tidlig om ettermiddagen 2. februar, så vi fikk samlet de elevene det gjaldt og informert de direkte, før skoleslutt. De ble utstyrt med munnbind. Ifølge smittevernsenteret kunne de som måtte, da ta buss hjem. Det er første gang elever og ansatte ved Dahlske vgs har måtte gå i karantene, forklarer Espeset.

Elever fra flere kommuner
Dette gjelder elever som går Vg1 musikk, dans og drama og noen elever fra vg 1 studiespesialisering. Det er litt krevende ettersom det er elever som kommer fra flere kommuner, slik at skolen bistår kommunene med informasjon og smittesporing. Når svaret på prøven fra den ene eleven foreligger, vil vi vite om alle må forbli i karantene frem til og med 8. februar eller om de kan returnere til skolen, avslutter Gunhild Espeset.

Til toppen