Karantene ved Tvedestrand vgs

Oppdatering 22. februar: 
En av elevene som gikk i karantene i forrige uke har også testet positiv. I tillegg er ytterliggerer en elev som ikke har vært i karantene, også bekreftet smittet. Det medfører at en ny runde med medelever og ansatte nå har fått beskjed om å gå i karantene, til sammen 8 elever og 1 lærer er bedt om å gå i karantene. Status for smittede og karantene ved skolen er nå som følger: 
Smittede elever: 3
Smittede ansatte: 2
Elever i karantene: 104
Ansatte i karantene: 20 + 1 student

Det opplyser Turid Tveit, rektor ved Tvedestrand videregående skole.  

Oppdatering 20. februar: 
En av de ansatte som gikk i karantene tidligere denne uken, har i etterkant testet positiv for Covid-19. De øvrige har testet negativ. En av elevene som gikk i karantene har også testet positiv. Det medfører at en ny runde med medelever og ansatte nå har fått beskjed om å gå i karantene. Samlet tall for elever og ansatte i karantene ved skolen nå, er 92 elever, 19 ansatte, samt en student som har hatt praksis på skolen. Det opplyser Turid Tveit, rektor ved Tvedestrand videregående skole.  

18. februar: - Sent onsdag kveld fikk vi beskjed fra kommunens smittevernteam at en ansatt har testet positiv for Covid-19. Skolen sendt beskjed i går kveld, om å gå umiddelbart i karantene, til 55 elever og 2 ansatte. Etter et møte med kommunens smittevernansvarlig er det bestemt at ytterligere 10 ansatte skal ut i karantene. Disse har nettopp fått beskjed om dette, forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Første karantene ved skolen
- Det er første gang elever og ansatte ved Tvedestrand videregående skole må ut i karantene. Elevene er fordelt på to Vg1 klasser og en Vg2 klasse. Til sammen er altså 12 ansatte i karantene og en i isolasjon, sier Arly.

Skal teste seg
- I tillegg til å måtte gå i karantene,  sendte vi torsdag morgen også beskjed om at alle må teste seg i dag eller i morgen. Så må de teste seg igjen når det er gått 7 dager fra de sist var sammen med den som er smittet. Alle vil måtte forbli i karantene inntil de får nærmere beskjed om svar på prøvene.  Dersom de skulle teste positiv må de gå i hjemmeisolering, sier Arly Hauge 

 

Karantene 
-Selv om mange har fått med seg hva karantene innebærer, så gjentar vi gjerne hva det innebærer, forklarer Vegard Nilsen, fylkesdirektør, folkehelse: 

 

Karantene betyr:  

-Ikke gå på skole/jobb 
-Ikke ta offentlig transport 
-Unngå besøk 
-Du kan gå tur, men hold godt over 1 meters avstand til andre 
-Gjør kun helt nødvendige æren til butikk/apotek 
-Dere som bor sammen kan omgås normalt 
-Hvis du får symptomer på luftveisinfeksjoner, skal du isolere og teste deg 
-Ved positiv test skal du over i hjemmeisolering 

 

Hjemmeisolering betyr: 

-Hold deg hjemme 
-Hold helt avstand til andre du bor sammen med 
-Hvis mulig bruk eget rom og bad 
-Vask overflater og håndtak hyppig 
-Få hjelp til å handle 
-Avtal med legen hvordan du skal følge med på helsetilstanden din 
-De du bor sammen med skal være i karantene 
 

Kommunen har smittevernsansvar 
Kommunen din har også nyttig info på sin hjemmeside, hvis du trenger råd eller testing. 

Til toppen