Kranselag – en viktig milepæl for nytt skoleanlegg i Søgne

Skryt, takk og feiring, stod på programmet da det nylig ble avholdt kranselag på Tangvall, hvor Søgne skole- og idrettssenter bygges.

– Dette anlegget vil være med på å løfte Tangvall som et sentrum i vekst og Søgne som region. Dere som bygger dette svære anlegget, skal vite at dere gir ungdom i hele regionen en helt annen fremtid ved å kunne ta sin utdannelse i nærmiljøet. Dere bidrar til at deres fremtidige kollegaer innen bygg og anleggsteknikk får de beste lokaler og topp moderne utstyr – noe som vil gi både elever og lærere inspirasjon og motivasjon til læring. Takk til alle for foreløpig godt utført arbeid. Vi gleder oss til bygget blir ferdig, og at elever og ansatte kan flytte inn og puste liv i bygget.

Det sa avdelingsleder Line Marie Poppe i avdeling for opplæring og karriereveiledning i Agder fylkeskommune. Søgne skole- og idrettssenter er et felles bygg med ungdomsskole, videregående skole og idrettshall. Det er et unikt samarbeid mellom Kristiansand kommune og Agder fylkeskommune som begge står som oppdragsgivere.

Søgne skole- og idrettssenter

Video: Søgne skole- og idrettssenter er kommet under under tak. Vi ser dronefilm av både skolebygget og idrettssenteret.

Kvalitet i sentrum

– Dette er en godt organisert byggeplass med mye aktivitet. Her er det vilje og evne til å levere på kvalitet. Det ser vi for eksempel på at det ikke har vært noen ulykker eller ulykkesfravær på anlegget. For tiden er det rundt 100 personer som jobber her, og flere skal det bli før første trinn er ferdig om rundt et år. Fortsett med det gode arbeidet og takk for reisen så langt, sa Eivind Eikeland fra WSP AS, som er prosjektleder for Kristiansand kommune og Agder fylkeskommune.

Gammel tradisjon ved tett bygg

– Det er alltid fint å markere at bygget er tett. Kranselag er en viktig milepæl i arbeidet med å oppføre bygg. Det markeres med denne festen, sa Geir Hille, prosjektleder fra BRG Entreprenør AS (BRG).

Opplæring før skolen står ferdig

Allerede før bygget er tatt i bruk, er det en læringsarena. Det er en rekke lærlinger innen ulike fag, involvert i byggingen.

Eirik Mollestad fikk fortjent oppmerksomhet under kranselaget fordi han samme dag hadde bestått fagprøve i tømmerfag. Oppgaven var et av inngangspartiene ved skolen. Petter Blomkvist, HR-leder hos BRG, gratulerte den nyslåtte fagarbeideren med en gave, til stor jubel fra forsamlingen. Opplæring av lærlinger er som en forsmak på den læringen som skal skjer når ungdomsskolen står klar i 2022 og den videregående skolen i 2023.

Forventningsfulle ansatte

– Dette blir Søgne sin nye samlingsplass for opplevelser og glede gjennom læring, kultur og idrett. Bygget for fremtidens drømmer og ideer! Vi gleder oss stort, det sier Geir Bergqvist og Linda Rabbe Haugen, begge avdelingsledere ved Søgne videregående skole. Etter planen skal de første fra Søgne vgs flytte inn i januar 2023, mens resten av skolen følger etter ved skolestart august 2023.

Til toppen