Status etter Korona-smitte ved KKG og Tangen vgs

5. september - Lørdag morgen er det klart at ingen flere er smittet ved de to skolene, det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

- Smittevernsenteret opplyste fredag at resultat av de siste prøvene ville bli klare i løpet av fredag kveld og dersom vi ikke hørt noe – er resultatet på prøvene at de er negative. Nå har vi ikke hørt noe og da ender vi opp med at 2 fikk påvist Covid-19 ved Tangen vgs og 1 ved KKG. Til sammen er 94 elever og 11 ansatte satt i karantene i denne omgangen, forklarer Arly Hauge.

Tilbake på skolen førstkommende tirsdag
- Smittevernlegen i Kristiansand har også gitt beskjed at elever ved KKG kan regne sin karantene tid som startet den siste dagen de var på skolen, altså fredag 28. august og ikke søndag 30. da de fikk beskjed om å gå i karantene. Det betyr at alle elever og ansatte ved begge skolene, kan returnere tirsdag 8. september – så sant de er friske, opplyser Arly Hauge.  

Evaluering og takk
- Det er positivt at ikke flere elever og ansatte er smittet – samtidig tenker vi på de som nå har fått beskjed om positiv prøve. Så viser dette at de smitteverntiltak som er innført ved skolene, ser ut til å virke. Likevel vil vi ta en evaluering for å se om det er enkelte justeringer vi må gjøre for å hindre all smitte. Eventuelt se på innskjerping av det å følge smittevernråd. Så vil vi fortsette å ha fokus på smittevernarbeid for at alle overholder dette også over tid – så lenge det er nødvendig. Det er kanskje det vanskeligste fremover, sier Arly Hauge, som avslutter med å takke kommunen for et godt samarbeid, lærere for å ha opprettholdt opplæring i karantenetiden, og elever og ansatte for å beholde roen og overholde smitteverntiltakene.

Til toppen