Vil framskynde byggeprosjekter for å redusere ledighet

Agder fylkeskommune går nå gjennom prosjekter det kan være naturlig å framskynde for å stimulere økonomien i landsdelen.

Klikk for stort bildeNye Tvedestrand videregående skole Agder fylkeskommune Fylkesordfører Arne Thomassen forteller at fylkeskommunen nå går gjennom alle investeringene for de neste to årene. Det skal brukes mye penger på veier og skoler.

– Vi ser både på om vi har ubrukte midler fra fjorårets budsjetter, samtidig som vi ser om vi kan klare å finansiere nye prosjekter gjennom egen finansiering og statlige midler. Vi ønsker å redusere ledigheten, sier Thomassen.

Både veier og bygg

Klikk for stort bildeFylkesordfører 2019 - 2023 Jacob Buchard I forrige uke ble to samferdselsprosjekter i Åmli og Kristiansand presentert som mulig å framskynde. Nå er signalet fra fylkesrådmann Tine Sundtoft at det også må ses på andre samferdselsprosjekter og eiendomsprosjekter som er mulige å framskynde.

 – Vi ser det som vår oppgave å være med på å stimulere aktivitet i landsdelen. Det er blant annet flere byggeprosjekter på vent som vil fremme det grønne skiftet ved å gjøre byggene våre mer energieffektive og dermed mer bærekraftige, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Til toppen