Wenche Fresvik styreleder for Merkur-programmet

Wenche Fresvik fra Agder fylkeskommune overtar som styreleder for Merkur-programmet, som arbeider for å sikre distriktene tilgang til en nærliggende dagligvarebutikk med god kvalitet. 

Wenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap. Foto - Klikk for stort bildeWenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap Agder fylkeskommune   Merkurs nye styreleder er i dag avdelingsleder for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Hun har lang erfaring med næringsutvikling og gründervirksomhet, og vil bidra med viktig kompetanse inn i styret for Merkur.

– Det er en stor tillitserklæring at Wenche Fresvik får dette vervet, sier direktør for næring, kultur og kulturminnevern Kristin Tofte Andresen.

– Med Fresvik får vi en meget kompetent og godt egnet styreleder for Merkur. Merkur-butikkene er viktige nav i sine lokalsamfunn, og jeg er glad for at vi nå har fått på plass et godt styre, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Næringsutvikling

Wenche Fresvik (57) kommer opprinnelig fra Molde, men bor nå i Arendal. Hun erfaring med industri- og forretningsutvikling i flere ulike selskaper og har lang erfaring innen strategisk næringsutvikling i Agder-regionen. Hun satt som næringssjef i Aust-Agder fylkeskommune fra 2012 til sammenslåingen av de to agderfylkene i 2020.

- Jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven som styreleder for Merkur-programmet. Merkur er viktig både for innbyggere i små lokalsamfunn i Distrikts-Norge og for en bærekraftig samfunnsutvikling i Norge, sier hun til Merkur-programmets hjemmeside.

De nå sammenslåtte Agder-fylkene har i flere år jobbet tett sammen med Merkur og gitt økonomisk støtte til arbeidet med å følge opp og hjelpe utsatte butikker.

Les mer om Merkur her. (red.anm.: utgått lenke fjernet 9. jun 2020)

Til toppen