Yrkesfag på VG2 og VG3 åpner 27. april

På regjeringens pressekonferanse 7. april ble det klart at videregående skoler åpner 27. april for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2.

Klikk for stort bildeKvadraturen videregående skole i Kristiansand Agder fylkeskommune   – Regjeringens beslutning om åpne samfunnet gradvis og kontrollert er veloverveid og klok, sier fylkesrådmann Tine Sundtoft.

Forutsetningen for åpningen 27. april av videregående skoler for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2, er ifølge regjeringen at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Regjeringen vil få utarbeidet en veileder og et kompetanseopplegg slik at skoleeier og ansatte får tydelige og konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning.

Fagskoler, universiteter og høyskoler åpner også for noen studenter og ansatte fra 27. april. Studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger som er helt i sluttfasen av sine studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet, kan få komme tilbake til universiteter, høgskoler og fagskoler fra 27. april.  De må følge de samme reglene om avstand som i arbeidslivet, og jobbe hjemmefra når det er mulig.

– Jeg vil nå sammen med kriseledelsen i Agder fylkeskommune diskutere hvordan vi skal følge opp regjeringens beslutning. I tiden fremover er det viktig at vi beholder kontrollen, slik at elever og ansatte trygt kan komme tilbake i tur og orden når tiden er inne for det, sier Sundtoft.

Les mer om tiltakene på regjeringens nettsider her:https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/Vil-apne-samfunnet-gradvis-og-kontrollert/id2697060/

Til toppen