Støtt opp om TV-aksjonen

– Jeg utfordrer samtlige ordførere i Agder til å gå i front og være de som sørger for at vi får alle engasjert, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Årets TV-aksjon går til å bekjempe plast i havet. Verdens naturfond (WWF-World Wildlife Fund) får pengene fra aksjonen, og skal bruke dem til blant annet å forbedre søppelhåndteringssystemer i flere asiatiske land.

Klikk for stort bildeNestleder i ungdommens fylkesutvalg Martine Valderhaug– Jeg synes denne aksjonen er viktig fordi vi har et felles samfunnsansvar for å ta vare på kloden vår, sier nestleder i ungdommens fylkesutvalg Martine Valderhaug.
– Hvis vi fortsette som nå, så vil det i 2050 være mer plast enn fisk i havet. Og 2050 er ikke lenge til. Derfor må vi gjøre noe nå.
Flere av ungdomsrepresentantene oppfordrer til å gjøre noe selv lokalt, i tillegg til å støtte TV-aksjonen. Det handler om å gjøre litt hver gang du er i skjærgården, mener Maria Dragland fra Lyngdal:
Klikk for stort bildeFylkesordfører Arne Thomassen og ungdommer fra ungdommens fylkesutvalg plukker søppel i Kristiansand. – Hvis jeg gjør litt nå, så er det ikke vanskelig for andre å gjøre litt neste gang de er på stranden. Det er bare å ta med seg fem biter søppel, så har du gjort ditt den dagen. Det er ikke vanskeligere enn det, avslutter Dragland.

Til toppen