Sent i går kveld (18. november) ble det klar at to elever ved Sam Eyde videregående skole (vgs) i Arendal har testet positivt for covid-19. -Smittesporing ble gjort sent i går kveld og i natt og mer enn 80 personer er bedt om å gå i karantene, det opplyser Nils Inge Øyna, rektor ved skolen.

Mandal, 14.11.20: 8 lærere og 49 elever fra en klasse på Vg1 og en klasse på Vg2 ved Mandal videregående er lørdag 14. november satt i karantene. – Vi fikk i dag beskjed om at to elever ved skolen har testet positivt for Covid-19. De som er i karantene vil i morgen bli kontaktet av kommunens smittevernsenter for testing, sier rektor Oddvar Haaland ved Mandal videregående skole.
 

Kristiansand, 13.11.20: Det er 36 elever fra Vg 1 og 7 lærere ved Kvadraturen videregående som fredag 13. november er satt i karantene. – Eleven som har fått påvist Covid-19 har ikke vært på skolen den siste uken. Karantenetiden varer derfor kun frem til 17. november – 10 dager etter de sist hadde kontakt med medeleven, sier rektor Morten Torkelsen.

-Smittevernarbeidet mot korona er som et maraton. Vi merker at det er vanskelig å holde «trøkket opp» over tid. Derfor er det viktig å understreke at de smitteverntiltakene som vi har satt inn i skolene, ser så langt ut til å virke godt – så sant de følges! Nå ber vi elever, foresatte og ansatte bidra til at vi orker å stå i dette videre. «Det virker dere – derfor må vi orke det videre», oppfordrer Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning, som også takker alle som bidrar.

-Ved Vågsbygd videregående skole har vi i kveld (11. november) sendt ut sms-varsel om å gå i karantene fordi det er sterk mistanke om at en medelev vil teste positiv på korona-prøve. Det er snakk om 58 elever på vg2 og Vg3 og tre lærere. Eleven har i dag tatt testen, men svaret foreligger tidligst i morgen, forklarer Odd Ivar Hjetland, rektor ved Vågsbygd videregående skole.

Sent tirsdag kveld sendte Tangen videregående skole (vgs) ut sms til nærkontakter av en ny elev ved Tangen vgs som har fått påvist korona. Det var kommunens smittevernsenter som kontaktet fylkeskommunen. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning. 

-Skolen fikk sent i går kveld (lørdag 7. november) melding fra smittesporingsteamet i Arendal kommune om at en elev på Vg3 ved vår skole er bekreftet smittet med covid-19.  Medelever i klassen på Barbu (18 stykker) og en lærer er besluttet satt i karantene fra i går kveld og ut mandag 9 november. Disse er varslet om dette og må derfor testes for å avklare smitte. Det opplyser Kjell Wedø, rektor ved skolen.

9. november: Smittevernmyndighetene i Farsund og Lyngdal kommune har besluttet at Eilert Sundt videregående skole skal tilbake til gult nivå. -Rent praktisk skjer dette onsdag 11. november. Det har vi informert våre elever om i dag. Det forteller rektor ved skolen, Espen Berglund. 

5. september - Lørdag morgen er det klart at ingen flere er smittet ved de to skolene, det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

1.September: En elev ved Tangen videregående skole, som i helgen ble bedt om å gå i karantene, har fått påvist Kovid-19. Det er beskjeden vi har fått fra kommunens smittevernsenter, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

Til toppen