5. september - Lørdag morgen er det klart at ingen flere er smittet ved de to skolene, det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

1.September: En elev ved Tangen videregående skole, som i helgen ble bedt om å gå i karantene, har fått påvist Kovid-19. Det er beskjeden vi har fått fra kommunens smittevernsenter, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

Oppdatering 2. september: Kristiansand kommunen har bestemt seg for et føre-var-prinsipp og derfor må de 50 elevene og 5 lærerne være i 10 dagers karantene – fra den dagen de først gikk i karantene. Det er ingen endring i smittesituasjonen, men dette gjøres for å være helt sikker på at smitten ikke sprer seg, forklarer smittevernlegen. 

Søndag kveld ble det klart at en elev ved KKG hadde fått påvist Covid-19 og medelever og lærere som hadde hatt klasseromsundervisning med denne eleven ble umiddelbart sendt i karantene.  

28.august: - Fredag kveld fikk vi beskjed om at en elev ved Tangen videregående skole har testet positivt for Covid-19. Vi satte umiddelbart i verk arbeid med å hjelpe kommunen med smittesporing og alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, har nå i kveld fått en sms med beskjed om å gå umiddelbart i karantene, det forteller Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning.

På regjeringens pressekonferanse 7. april ble det klart at videregående skoler åpner 27. april for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2.

Tirsdag 14. april samles fylkesutvalget til videomøte. Blant sakene til behandling er tiltakspakke knyttet til koronapandemien og sak om nytt fylkeshus i Kristiansand. I forbindelse med koronapandemien foreslår fylkesrådmannen en tiltakspakke på 200 millioner kroner til veiprosjekter, skoler og fylkeskommunale bygninger. I tillegg kommer eventuelle statlige tiltaksmidler.

Agder fylkeskommune har gjennomført en rekke tiltak knyttet til koronapandemien. Les en kronologisk oversikt frem til 3. april her. Nye tiltak kommer fortløpende.

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.

 

Mange bedrifter og virksomheter er stekt berørt av tiltakene som er iverksatt i forbindelse med å begrense smitten av COVID-19. Bedrifter må permittere ansatte og mange lærlinger går en usikker fremtid i møte. 

Agder fylkeskommune går nå gjennom prosjekter det kan være naturlig å framskynde for å stimulere økonomien i landsdelen.

Til toppen