Først vil vi takke alle på skolene, både elever og ansatte for den innsatsen dere legger ned under pandemien. Vi vet at mange savner tettere kontakt og gjerne vil være sammen med venner og familie i større grad enn det som er forsvarlig og anbefalt. Samtidig som vi takker for at du holder ut, må vi be deg om å holde ut litt lenger! Det går såpass bra på Agder nettopp nå, fordi du og jeg og alle sammen tar ansvar: hold avstand, hold oss hjemme ved sykdom og hold ut!

To klasser og to lærere ved Sam Eyde videregående skole i Arendal, ble fredag satt i karantene, da det var mistanke om at en elev kunne ha korona. I løpet av helga kom svaret som bekreftet at eleven testet positiv for korona og de to klassene og lærerne vil måtte forbli i karantene i til sammen 10 dager. Det opplyser Arly Hauge etter å ha vært i kontakt med skolen.

Fredag 27. november blir elever ved flere klasser ved Sam Eyde videregående skole tilbudt å teste seg for korona, uten at det foreligger mistanke om smitte. Hensikten er å lære mer om «skjult smitte». Det er smittevernsmyndighet i Arendal som ønsker dette, det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning.

Det er en ansatt ved Birkeland tannklinikk som har testet positiv for korona. Derfor holder vi nå Birkeland tannklinikk og Lillesand tannklinikk stengt, det opplyser fungerende avdelingsleder for Tannhelse, Jannecke Hübert.

Sent i går kveld (18. november) ble det klar at to elever ved Sam Eyde videregående skole (vgs) i Arendal har testet positivt for covid-19. -Smittesporing ble gjort sent i går kveld og i natt og mer enn 80 personer er bedt om å gå i karantene, det opplyser Nils Inge Øyna, rektor ved skolen.

Mandal, 14.11.20: 8 lærere og 49 elever fra en klasse på Vg1 og en klasse på Vg2 ved Mandal videregående er lørdag 14. november satt i karantene. – Vi fikk i dag beskjed om at to elever ved skolen har testet positivt for Covid-19. De som er i karantene vil i morgen bli kontaktet av kommunens smittevernsenter for testing, sier rektor Oddvar Haaland ved Mandal videregående skole.
 

Kristiansand, 13.11.20: Det er 36 elever fra Vg 1 og 7 lærere ved Kvadraturen videregående som fredag 13. november er satt i karantene. – Eleven som har fått påvist Covid-19 har ikke vært på skolen den siste uken. Karantenetiden varer derfor kun frem til 17. november – 10 dager etter de sist hadde kontakt med medeleven, sier rektor Morten Torkelsen.

-Smittevernarbeidet mot korona er som et maraton. Vi merker at det er vanskelig å holde «trøkket opp» over tid. Derfor er det viktig å understreke at de smitteverntiltakene som vi har satt inn i skolene, ser så langt ut til å virke godt – så sant de følges! Nå ber vi elever, foresatte og ansatte bidra til at vi orker å stå i dette videre. «Det virker dere – derfor må vi orke det videre», oppfordrer Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning, som også takker alle som bidrar.

-Ved Vågsbygd videregående skole har vi i kveld (11. november) sendt ut sms-varsel om å gå i karantene fordi det er sterk mistanke om at en medelev vil teste positiv på korona-prøve. Det er snakk om 58 elever på vg2 og Vg3 og tre lærere. Eleven har i dag tatt testen, men svaret foreligger tidligst i morgen, forklarer Odd Ivar Hjetland, rektor ved Vågsbygd videregående skole.

Sent tirsdag kveld sendte Tangen videregående skole (vgs) ut sms til nærkontakter av en ny elev ved Tangen vgs som har fått påvist korona. Det var kommunens smittevernsenter som kontaktet fylkeskommunen. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning. 

Til toppen