4. juni: Skolene i Kristiansand og Vennesla viderefører rødt nivå også ut i uke 23 (fra 7.juni) Det ble klart i dag, fredag 4. juni. Arendal kommune planlegger nå for at skolene kan gå over på gult nivå fra mandag og Grimstad kommune har varslet at Dahlske videregående skole kan gå over på gult nivå fra samme tidspunkt. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

29. mai: – I løpet av neste uker er det planlagt en rekke privatisteksamen for om lag 1000 kandidater. Fortsatt ser det ut som vi skal klare å gjennomføre alle planlagte privatisteksamen på tross av korona og streik. Det forklarer Mats Nesmann, seksjonsleder for eksamen og dokumentasjon i Agder fylkeskommune.

29. mai: Som tidligere kjent er videregående skoler på rødt tiltaksnivå og det anbefales hjemmeskole for VG3 elever. Dette tiltaket er innarbeidet ved våre skoler. I dag ble det klart at dette også gjelder for Fagskolen. Fagskolen i Agder må stenge sin avdeling i Kristiansand. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

29. mai: Skolene i Kristiansand viderefører rødt nivå ut uke 22 (31. mai til 4.juni) Det ble klart etter et hastevedtak fredag 28. mai.  

Kristiansand, 25. mai 2021: Etter møte med kommuneoverlegen, fylkeskommunen og russepresidentene i Kristiansand i dag er det enighet om at russefeiringen i Kristiansand kommune utsettes en uke. All russeaktivitet avlyses, og russen oppfordres til holde seg hjemme og ha færrest mulig nærkontakter. – Dette viser at russen tar ansvar, sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning i Agder fylkeskommune.

Kristiansand, 24. mai 2021: Kommuneoverlegen i Kristiansand har bestemt at de videregående skolene i kommunen skal holde lokalene stengt for elevene på Vg3.  Undervisningen skjer dermed digitalt fra 25. til 28.mai. Skolene kan gjøre unntak for elever som har et særlig behov for oppmøte. – Det er helt nødvendig med tiltak rettet mot russen nå, sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning i Agder fylkeskommune.

Søndag 23.05: Stadig flere elever i videregående skole har de siste dagene testet positivt på Covid 19.

Det har kommet fram at russen i Agder har laget lister over hvem som har fått påvist Covid 19-smitte.

20. mai: - 28 elever og to lærere er nå i karantene etter at en vg2-elev ved Lillesand videregående skole har testet positiv for Covid-19. Eleven var sist på skolen tirsdag 18. mai. Dessuten oppfordrer vi all russ til å teste seg, slik de gjør i Kristiansand, Grimstad og Vennesla. Det opplyser Arly Hauge fylkesdirektør for utdanning.

19.05: En elev ved Arendal videregående skole har i dag fått bekreftet positivt testsvar på koronatest. 

Til toppen