18. mai: Russ i Grimstad og Kristiansand blir bedt om å teste seg for Covid.19.

Kristiansand, 16.05.21: To skoleklasser på Vg3 og to lærere ved Kvadraturen videregående skole er i karantene til og med 22. mai etter at en elev har fått påvist covid-19. – Nærkontakter ved skolen har i kveld fått sms og må selv bestille test, sier rektor Morten Torkelsen.

13. mai: – To russ som var på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai har i dag testet positiv på koronavirus. De var begge smitteførende 8. mai. Alle russ som var på Mjåvann lørdag 8. mai må gå i testkarantene inntil de er testet og har fått negativt resultat. Det sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

12. mai: – Vi har i dag fått vite at de elevene som i går ventet på prøvesvar, har testet positiv for Covid-19. Vi håper selvsagt at den omfattende forebyggende karantene som ble iverksatt i går, vil bidra til å hindre videre smitte. Til sammen er det to russ fra Vennesla videregående skole som nå testet positivt. De er, i tillegg til tre andre person som også har testet positivt, fra samme russebuss. Nå er det viktig at alle som har vært sammen med russ i Vennesla, overholder karantene og får testet seg. Det forteller Gyrid Nedberg Grønlid, rektor ved Vennesla videregående skole. 31 VG3-elever og 8 ansatte er nå i karantene ved skolen.

12. mai: – Nok en vg3 elev ved Kristiansand katedralskole Gimle har testet positiv for Covid-19. Eleven går i en klasse som allerede er i karantene, men 44 elever og 4 ansatt må forlenge karantene frem til 21. mai. Husstandsmedlemmer får ventekarantene til første negative test fremvises. Nærkontakter kan teste seg ut etter andre negative test (etter 7 dager). Det forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

11. mai: I løpet av kvelden har vi fått melding om smittetilfeller og karantene ved ytterligere fire videregående skoler. Tre i Kristiansand og Mandal videregående skole. Dette er i tillegg til tidligere melding i dag om karantene ved Vennesla videregående skole. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

11. mai: – En russ tilknyttet Vennesla vgs er bekreftet smittet. Noen av russens nærkontakter, som går på skolen, venter på prøvesvar.  Skolen har derfor valgt at elever som har rullet med Venneslarussen denne helga må i forebyggende karantene. Skolen går også over på digital undervisning i morra 12. mai. Det opplyser Gyrid Nedberg Grønlid, rektor ved Vennesla videregående skole.

10. mai: – Til sammen 55 elever og 5 ansatte må i karantene ved Vågsbygd videregående skole. Vi har i dag sendt ut melding om at vi har en elev som har testet positivt på Covid-19 i dag. De elevene som har vært i nærkontakt har fått en SMS-melding med beskjed om å gå i karantene i 10 dager fram til 16. eller 17. mai, avhengig av når de sist var i nærkontakt med den smittede.  Det opplyser Odd Ivar Hjetland, rektor på Vågsbygd vgs, som også oppforder alle til å holde avstand, redusere nærkontakter og holde ut.

10. mai: - Lillesand videregående skole har i dag sendt ut følgende melding til våre elever etter at en person med Covid-19 har vært innom Lillesands russebuss. Alle som var med på russebussen natt til lørdag 8. mai må i smittekarantene! Husstandsmedlemmene til disse må også i ventekarantene inntil det foreligger en negativ første test hos de som har vært på bussen. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

9.mai 2021: Lørdag kveld testet en elev ved Kvadraturen videregående skole Vg3 positivt for covid-19. – Elevens nærkontakter må i karantene i 10 dager fra siste møte med smittede og husstandsmedlemmer får ventekarantene, sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.