Ber russen teste seg - russ i Kristiansand tester positiv for Covid-19

13. mai: – To russ som var på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai har i dag testet positiv på koronavirus. De var begge smitteførende 8. mai. Alle russ som var på Mjåvann lørdag 8. mai må gå i testkarantene inntil de er testet og har fått negativt resultat. Det sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

–  Alle russ som var på Mjåvann den kvelden bes derfor om å teste seg så snart som mulig. Hvis noen russ (uavhengig av om de var på Mjåvann 8.mai) har symptomer, må de gå i karantene fram til det er bekreftet negativt svar på koronatesten. Ifølge de opplysninger som kommunen har, var det mange russ til stede. Det er derfor stor fare for et større utbrudd blant kristiansandsrussen etter dette treffet. Det opplyser Arly Hauge,

Sender sms til russen
– Vi sender derfor nå i kveld ut sms til alle vg3 elever ved de videregående skolene i Kristiansand, etter at Kristiansand kommune har bedt oss formidle følgende til russen: To russ som var på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai har i dag testet positiv på koronavirus. De var begge smitteførende 8. mai. Alle russ som var på Mjåvann den kvelden bes om å teste seg så snart som mulig. Den mobile teststasjonen vil være tilstede på Kristiansand Katedralskole Gimle ved (KKG) fredag 14, mai på formiddagen. Øvrige russ kan komme til frivillig test. Det forklarer Arly Hauge.

Les hva Kristiansand kommune skriver på sin hjemmeside.

Til toppen