Betydelig økning av smitte blant elever

Søndag 23.05: Stadig flere elever i videregående skole har de siste dagene testet positivt på Covid 19.

I løpet av lørdag og søndag har elever ved fire skoler testet positiv på koronatest.

Søgne vgs

1 elev på VG3  har testet positiv. 4 elever og 1 ansatt er satt i karantene til 28. mai.

Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG)

1 elev på VG2 er testet positiv.  14 elever og 2 ansatte er satt i karantene frem til 29. mai.

Dahlske vgs

1 elev på VG3 er testet positiv. 35 elever og 2 ansatte er satt i karantene

Det er i tillegg mistanke om smitte blant elever på VG2. Alle elever på VG2 er satt i ventekarantene og kommunene vil i løpet av helga organisere testing for alle VG2 elever.

Byremo vgs

To nye elever har testet positivt. Til sammen er tre elever bekreftet smittet ved skolen. 30 elever og 5 ansatte er nå i karantene.

Oppsummert torsdag/fredag

Oppsummert viser de siste dagene at vi har en betydelig økning i antall elever som har testet positiv. Flest positive tester har vi blant russen i Kristiansand. Et flertall av disse har ikke ført til karantener ved våre skoler. Men vi ser også at hendelser i 17. mai-helga har ført til positive tester på flere trinn.

De positive testene som har ført til karantene er så langt fordelt på disse skolene. Vi forventer imidlertid at det vil komme inn ytterlige flere positive tester.

Arendal vgs

1 elev på VG1 er testet positiv. 16 elever og 3 ansatte i karantene

Lillesand vgs

2 elever på VG2 er testet positivt  78 elever og 6 ansatte i karantene

Sam Eyde vgs

2 elever på VG1 og VG2 er testet positivt. 22 elever og 5 ansatte

Kvadraturen vgs

1 elev på VG3 er testet positivt. 3 elever og 1 ansatt i karantene

Vågsbygd vgs

5 elever på VG3 er testet positivt. 75 elever og 5 ansatte i karantene

Byremo vgs

1 elev på VG2 er testet positivt. 16 elever og 3 ansatte i karantene

KKG vgs

2 elever på VG2 er testet positivt. 43 elever og 4 ansatte i karantene

Vennesla vgs

2 elever på VG2 og VG3 er testet positivt.  34 elever og 4 ansatte i karantene

Karantene varer til 28. eller 29. mai. I tillegg kommer ventekarantene for husstandsmedlemmer. Husstandsmedlemmer slipper ut av karantene så fort nærkontakten kan fremvise en negativ test. Etter 7 dager kan nærkontakt slippe ut av karantene ved å fremvise en negativ test.

Karanteneregler

Informasjon om de forskjellige typer karantene fra Kristiansand kommune. (red.anm.: utgått lenke fjernet 7.10.2021)