Hjemmeskole for Vg3 i Kristiansand i uke 21

Kristiansand, 24. mai 2021: Kommuneoverlegen i Kristiansand har bestemt at de videregående skolene i kommunen skal holde lokalene stengt for elevene på Vg3.  Undervisningen skjer dermed digitalt fra 25. til 28.mai. Skolene kan gjøre unntak for elever som har et særlig behov for oppmøte. – Det er helt nødvendig med tiltak rettet mot russen nå, sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning i Agder fylkeskommune.

Kristiansand kommune har hatt et alvorlig smitteutbrudd blant russen den siste uken. Totalt er det registrert 170 smittede russ den 24.mai. På grunn av den alvorlige situasjonen gikk videregående skole over til rødt nivå 18.05.21, og de fleste elevene på Vg3 har frem til nå hatt heldigital undervisning. 

Antall positive tester i alderen 17-19 år gjør at Kristiansand kommune i dialog med Folkehelseinstituttet og Agder fylkeskommune iverksetter målrettede tiltak. 

Les mer om tiltakene i pressemelding fra Kristiansand kommune her 

Dermed blir det hjemmeundervisning for Vg3 også i kommende uke 21 i Kristiansand. For de øvrige elevene er det rødt tiltaksnivå. 

I løpet av uka vil det vurderes om det blir rødt tiltaksnivå og hjemmeundervisning i uke 22. Skolene bes nå forberede seg på fortsatt hjemmeskole.

Unntak ved særlig behov

For at tiltaket ikke skal ramme unødvendig hardt, skal den enkelte skole likevel ha mulighet til å gjøre unntak for elever som har et særlig behov for oppmøte. Dette kan være elever som har behov for oppmøte for å kunne gjennomføre eksamen, få standpunktkarakter eller har andre særlige grunner. 

– Fylkeskommunen skal også ha et tilbud til elever som har særlig behov som ikke kan ivaretas når skolen er stengt. Momenter i denne vurderingen kan være om de for eksempel har funksjonsnedsettelse, er omfattet av tiltak fra barnevernet eller andre hjelpetiltak. Skolene skal imidlertid ha ekstra fokus på smittevern for elever som skal ha fysisk oppmøte, sier Hauge. 

Tiltak ved videregående skoler i Grimstad, Lillesand og Vennesla

Dahlske videregående skole i Grimstad er på rødt nivå fra 25. mai og ut uken med mest mulig digital undervisning. Fysisk oppmøte kan være til vurderinger som må prioriteres, som heldags og fagsamtaler.  Alle elevene på skolen har fått sms om at de ikke skal møte til undervisning tirsdag. Nye beskjeder kommer på its iløpet av tirsdagen til alle elever.

Lillesand videregående skole er på rødt nivå i uke 21. Vg3 skal foreløpig ikke ha hjemmeskole. Vg2 studiespesialiserende skal imidlertid ha hjemmeskole denne uken fordi mange av elevene er i karantene.  

Vennesla videregående skole skal ha digital hjemmeundervisning for alle elever i uke 21, med unntak av elevene på hverdagslivstrening.

Anbefaler forlenget pause fra russefeiring

– Jeg anbefaler også at pausen fra russefeiringen forlenges med en uke til 3.juni, avslutter Hauge.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Arly Hauge
Fylkesdirektør utdanning i Agder fylkeskommune
Mobil: +4790977432 
E-post: Arly.Hauge@agderfk.no

Styrk Fjærtoft Vik
Kommuneoverlege i Kristiansand kommune
Mobil: +4746931686
E-post: Styrk.F.Vik@kristiansand.kommune.no
 

Til toppen