Videregående skoler i Kristiansand og Vennesla går over på rødt nivå

28. februar: - Søndag kveld ble det klart at skolene i Kristiansand går over på rødt nivå fra mandag 1. mars. Det vedtok Kristiansand kommune nå i kveld. Tilsvarende beslutning har Vennesla kommune vedtatt for videregående skoler i Vennesla kommune.  Avgjørelsen ble tatt etter at folkehelse instituttet (FHI) var tydelig på at dette er en riktig og god anbefaling i den smittesituasjonen som Kristiansand er i nå. Det anbefales at rødt tiltaksnivå varer i to uker. Det forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning, etter å ha vært i møte med kommunelegen og FHI.

Skoleskyss
- Skoleskyss vil gå som normalt i disse ukene, men AKT oppfordrer skoleelever til å gå, sykle eller bli kjørt til skole. Elever fra samme husstand kan sitte sammen i bussen og alle anbefales å bruke munnbind, opplyser Hauge.

Hva innebærer rødt nivå?
- Når en skole går over på rødt nivå, vil elevene få en skolehverdag som er delt mellom fysisk undervisning på skolen og fjernundervisning. Skolen vil da publisere en egen plan for oppmøte for alle klassene. Det er ekstra viktig på rødt tiltaksnivå at alle elevene følger nøye med på beskjedene som blir gitt på itslearning. Rødt nivå betyr ikke at skolen stenger ned.

Alle elever, foresatte og ansatte vil få en egen SMS om opptrapping  til rødt tiltaksnivå. Skolene har en beredskapsplan som viser hvilke tiltak som gjelder for de ulike nivåene (grønt, gult og rødt) og er således forberedt på å gjøre endringer, slik de gjorde ved oppstart etter nytt år.  Forskjellen på de tre nivåene gjelder særlig tiltakene for å redusere kontakt mellom personer. Enkelte skoler kan gi digital undervisning i en dag eller to mens de områr seg til rødt nivå. Derfor ber vi alle følge med på informasjon fra sin skole, oppfordrer Arly Hauge.

Gult nivå i de andre kommunene
- Skoler i de andre kommunene på Agder fortsetter på gult nivå. Eventuelle endringer vil bli gjort kjent via sms til elever, foresatte og ansatte. Vennesla kommune gjorde samme vurdering som Kristiansand kommune og dermed går også Vennesla vgs over på rødt nivå. Sam Eyde vgs har en egen avtale med Arendal kommune.  Ved Sirdal vgs er det vinterferie denne uken og de vurderer situasjonen ved oppstart neste uke, avslutter Arly Hauge.

Lenke til «Ofte stilte spørsmål»

Til toppen