Agder fylkeskommune har i dag vedtatt å dele ut åtte idrettsstipend på á kr 40 000.

Idrettsstipendene skal gå til unge idretts- og parautøvere fra Agder som er på vei mot et nasjonalt- eller internasjonalt gjennombrudd i sine idrettskarrierer.. Formålet med stipendet er at det skal virke som inspirasjon for utøveren og gi mulighet til videre satsing og personlig utvikling i sin idrett.

De åtte mottakerne er:

Tuva Lislevand (19) – langrenn:

Langrennsløper Tuva Lislevand (19) representerer Oddersjaa SSK og er fra Kristiansand. Hun er også på det norske juniorlandslaget og er helt i norgestoppen i K19-klassen – med pallplasser både i Norgescup og Norgesmesterskap. Hun deltok i junior-VM i 2019 som en av fire norske jenter, hvor hun deltok i en eldre klasse.

Simen Tobias Hægeland (19) – skateboard:

Skater Simen Tobias Hægeland (19) representerer Kristiansand Skateklubb og er fra Lillesand. Han er også på det norske landslaget i skating og vant Norgescupen i øvelsen «Street» i 2019. Han kom på 7.plass i en av fjorårssesongens World Cup-konkurranser, som var det beste norske internasjonale resultatet blant mannlige skatere i 2019. Han er en del av Brettforbundets satsning inn mot OL i Paris 2024, hvor han har som mål å delta.

Malene Rypestøl (19) – svømming:

Svømmer Malene Rypestøl (19) representerer Vågsbygd Svømme- og Livredningsklubb og er fra Kristiansand. Hun er også på det norske seniorlandslaget i svømming og er blant annet norsk og nordisk junior- og seniormester. Under Norgesmesterskapet i langbane 2019 slettet hun den 19 år gamle norgesrekorden på 1500m fri.

Mads og Tomas Mathiesen (23) – seiling:

Seilerne Mads og Tomas Mathiesen (23) representerer Risør Seilforening og er fra Risør. Brødreparet har seilet sammen i samme båt så lenge de har konkurrert, og søker også stipend sammen. Som juniorer har de tatt VM-bronse, EM-gull, EM-sølv og EM-bronse, i tillegg til 5.plass i U23VM. De vant også NM i 2020.

Syvert Senumstad (18) – roing:

Roer Syvert Senumstad (18) representerer Kristiansand Roklubb og er fra Kristiansand. Han tok i 2019 dobbelt gull i junior-NM – både på vann og på romaskin, representerte Norge i Baltic Cup og tok sølv i Nordisk mesterskap. I år har han tatt NM-gull på romaskin, hvor han også tok verdensrekord for juniorer. Han er tatt ut til å representere Norge i junior-EM i slutten av september 2020.

Aron Åkre Rysstad (21) – langrenn:

Langrennsløper Aron Åkre Rysstad (21) representerer Valle IL og er fra Valle. Resultater som junior er blant annet seier og flere pallplasser i Norgescup og nasjonale renn – sammen med 6.plass i junior-VM i Lahti. I hans første senior-renn vant han kvartfinalen og endte til slutt på 8.plass under sesongåpninga i sprint på Beitostølen, som beste U23løper. Han tok også en 5.plass i Skandinavisk Cup og representerte Norge i U23VM i Tyskland. Han har lagt studier på vent for å jakte på skikarrieren.

• Fanny Skindlo (18) – håndball:

Håndballspiller Fanny Skindlo (18) representerer Grane Arendal Håndball og er fra Arendal. Hun spiller midtback på laget som holdt plassen i fjorårets 1.divisjon og som satser på å etablere seg i divisjonen. Hun har tidligere vunnet NM for bylag, hvor hun også kom på Allstar-laget. Hun har representert 2002-landslaget fra oppstarten i 2018 og har til nå 25 landskamper og 41 mål. Her fungerer hun som en av to kapteiner på laget som deltar i VM i Kroatia 2020.

Amalie Anker Johansson (23) – kickboksing:

Kickbokser Amalie Anker Johansson (23) representerer Arendal Bokseklubb og er fra Arendal. Hun konkurrerer i senior fullkontakt 70kg+ og tok bronse i VM 2019, som var hennes første mesterskap. Etter dette fikk hun fast plass på landslaget, og vant i 2019 flere internasjonale stevner og World Cup (Scandinavian Open, Best Fighter Italy og Irish Open). I tillegg vant hun Norgescupen og tok sølv i NM. I 2020 har hun en sølvmedalje fra World Cup - Irish Open.

Kontaktperson:

Anne Tone Hageland, Avdelingsleder Kultur, idrett og frivillighet