Karantene ved flere skoler

21. april: Vi har i løpet av det siste halve døgnet fått flere meldinger om smitte og påfølgende karantene ved skoler i Agder, det sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Kvadraturen vgs i Kristiansand
- På morgenen i dag, fikk vi beskjed fra kommunens smittesporingsteam om at en Vg1 elev ved Kvadraturen videregående skole har testet positivt for Covid-19. Eleven var sist på skolen mandag 19. april. Seks medelever og tre lærere har fått sms om å gå i karantene og bedt om å bestille time i dag for testing. Karantenen varer frem til og med 29. april. Det forklarer Arly Hauge.

Dahlske vgs i Grimstad
- Dahlske videregående skole har fått sitt første tilfelle av Covid-19. I går kveld ble 15 elever og tre ansatte med familier, bedt om å gå i karantene.  Eleven, som har fått påvist Covid-19, har ikke vært på skolen siden fredag forrige uke, så karantene varer frem til og med 26. april. Familier er i ventekarantene og kan avslutte karantene ved negativ test hos sitt familiemedlem. Elever og ansatte blir kontaktet av kommunens smittesporingsteam i dag tidlig, sier Arly Hauge.

Sam Eyde vgs i Arendal
- I går kveld fikk vi melding om at en ansatt ved Sam Eyde videregående skole har fått Covid-19. Dette er den første ansatte ved skolen som er blitt smittet. Det er en av skolens renholdere og vedkommende var sist på skolen i forrige uke. Dermed er det kun denne ansatte på skolen og familie til denne som er berørt..

- Skolen har også en Vg1 klasse som må i ventekarantene. Det betyr at ikke familier i blir berørt i denne omgang. Det gjelder 11 elever og en ansatt. Når eventuelt negativt testsvar foreligger fredag eller lørdag kan elevene avslutte ventekarantenen.  Det forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Til toppen