Karantene ved Sam Eyde vgs i Arendal og Mandal vgs

20. april: - Det er 49 personer i karantene ved Sam Eyde videregående skole og 34 ved Mandal videregående skole, etter at elever har testet positivt for Covid-19. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.  

Smitte i Arendal
- Vi har i dag fått melding om at to elever på Vg1 ved Sam Eyde, har testet positivt for Covid-19. Dette medfører at to klasser og en språkgruppe er satt i karantene. Det gjelder til sammen 43 elever og seks lærere. I begge tilfeller er det noen elever som ikke har vært på skolen samtidig som de smittede elevene. De slipper selvsagt karantene, men siden hele resten av klassen og flere av lærerne er i karantene blir det digital hjemmeundervisning på dem i perioden. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.  

- Det er fremdeles husstandskarantene i Arendal og Froland kommuner, så husstandene skal også i karantene. Men, disse behøver ikke sitte like lenge som nærkontaktene hvis disse tester negativt. Alle foresatte skal være informert. Det er utfordrende å manøvrere i alle forskrifter og endringer, så vi er takknemlige for god dialog og veiledning med smittesporingsteamet i kommunen, forklarer Arly Hauge.  

Smitte i Mandal
- Også i Mandal er det registrert smitte blant elever ved den videregående skolen. Tre elever på Vg1, har testet positivt for Covid-19. 27 elever og syv ansatte er satt i karantene og skal testet for Covid-19. Smitten i Mandal sees i sammenheng med et større utbrudd blant barn og unge i Lindesnes kommune. Det forteller Arly Hauge.

Tangen vgs i Kristiansand
- Også ved Tangen videregående skole ble det i går kveld gitt karantene-varsel til 27 elever ved Vg3 og fire ansatte. I dag kom det melding fra kommunens smittevernteam om at eleven testet negativt for Covid-19 og elever og ansatte kan derfor returnere til skolen i morgen, onsdag 21. april, forklarer Arly Hauge.

Til toppen