Korona-status ved de offentlige videregående skolene pr. 11 april

11. april: I løpet av 11. april og ettermiddag/kveld 10. april er det meldt om tre nye smittetilfeller ved de offentlige videregående skolene i Agder. Rødt nivå videreføres i uke 15 for Sam Eyde videregående skole og Arendal videregående skole.

Oppdatering 11. april:

Smittet elev 11. april – Vågsbygd videregående skole 

27 elever og 1 lærer er satt i karantene frem til 17. april etter at en elev ved skolen er smittet med Covid-19. 

– Kommunen har også satt alle hustandsmedlemmer til de 28 i karantene frem til første prøvesvar til disse nærkontaktene er avklart negativt. Alle elevene og læreren er varslet, sier rektor Odd Ivar Hjetland.

Smittet elev 10. april – Arendal videregående skole 
Lørdag 10. april fikk skolen melding om at en elev på Barbu er smittet av covid-19. Dette har ført til at 20 elever og 3 lærere er satt i karantene med umiddelbar virkning til og med onsdag 14.april. Disse må la seg teste før karantenen kan avsluttes.

– Husstandsmedlemmene til nærkontaktene er satt i ventekarantene med umiddelbar virkning. Disse behøver ikke å teste seg med mindre de har symptomer. Husstandsmedlemmene avslutter sin ventekarantene hvis nærkontakten tester negativt. Alle berørte er varslet, sier rektor Kjell Wedø.

Smittet elev 10. april – Vennesla videregående skole (rettelse – i en tidligere versjon var det opplyst to smittede)
21 elever og en ansatt ved skolen er satt i karantene. De to nye smittetilfellene henger sammen med de fem smittetilfellene fra tidligere i uka. Karantenen varer til 17. april, men kan avblåses 15. april hvis test nummer to 14. april er negativ.

– Vi har informert ansatte, mens Vennesla kommunes smittesporingsteam kontakter de aktuelle elevene spesielt om karantenen, sier rektor Gyrid Nedberg Grønlid. 

Les mer på Vennesla kommunes nettside.

Rødt nivå videreføres i uke 15 for Sam Eyde videregående skole og Arendal videregående skole
Sam Eyde videregående skole og Arendal videregående skole har søndag 11. april vært i møte med kommuneoverlegene Helene Rakeie og Preben Aavitsland. Etter drøfting ble det enighet om å videreføre rødt smittenivå for de videregående skolene en uke til. Det tas ny vurdering av situasjonen i slutten av uka.

Les mer:
https://arendal.vgs.no/
https://sameyde.vgs.no/aktuelt/opprettholder-rodt-niva-i-uke-15.31546.aspx


Oppdatering 10. april:

Tangen vgs i Kristiansand

– Sent i går kveld fikk vi melding om at en elev ved Tangen videregående skole har testet positiv for covid-19. Skolen har nå på morgenen drevet smittesporing og 27 elever og to ansatte er bedt om å gå i karantene. Eleven var sist på skolen torsdag 8. april, sier Arly Hauge.

Kvadraturen vgs i Kristiansand
– På onsdag gikk 10 elever og en lærer ved Kvadraturen videregående skole ut i ventekarantene. Bakgrunnen er at en elev har testet seg for covid-19. I går ble det klart at prøven er positiv og at ventekarantenen går over i ordinær karantene. Den aktuelle eleven var sist på skolen onsdag 7. april, opplyser Arly Hauge.

Sam Eyde vgs i Arendal
– Sent fredag kveld har vi fått melding om flere smittede elever på Sam Eyde videregående skole. Det ser ut til at de alle har tilknytning til smitteutbruddet i Tvedestrand, og i skrivende stund er det usikkert om alle som har testet seg har fått svar. Så langt i kveld har vi fått melding om 4 elever som har testet positiv. Dette har medført at 35 elever og 6 lærere er satt i karantene.

I Arendal er det fremdeles familiekarantene, så alle husstandsmedlemmer må også ut i karantene. Men, husstandsmedlemmene, som ikke er direkte nærkontakter, skal teste seg etter 5 dager, dvs. tirsdag, og ved negativ test kan de gå ut fra ventekarantenen. Elevene må være i karantene i 10 dager. Skolen får god støtte og hjelp fra smittesporingsteamet som ser ut til å ha fått travle dager etter dette utbruddet, sier Arly Hauge.

Tvedestrand vgs
– Vi fortalte i går at fem elever ved Tvedestrand vgs er bekreftet smitte med covid-19. Kun en av disse har vært på skolen etter påske og nærkontakter til denne fikk torsdag kveld beskjed om å gå i karantene og teste seg. Til sammen ble 20 elever og 2 lærere satt i karantene. Nå har fem elever ved skolen testet positiv for covid-19, men bare en av disse elevene har vært på skolen. De fire andre er hjemmehørende i Risør (1) og Arendal (3) og blir håndtert av smittevernmyndigheter i hjemkommunen. Dette utbruddet viser seg å henge sammen med smitte hos elever ved Sam Eyde vgs i Arendal, avslutter Arly Hauge.

Til toppen