Lærer testet positivt ved KKG

6. mars: En lærer ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) har testet positivt på Covid 19. Ansatte og elever ved skolen har vært i forebyggende karantene siden torsdag. Nå blir karantenen for disse forlenget til og med fredag 12. mars.

Også nærkontakter og husstandsmedlemmer

– Det er 19 ansatte og 14 elever ved skolen som nå er i karantene. Kristiansand kommune har også skjerpet reglene for smittevern, så nærkontakter/husstandsmedlemmer til disse 33 må også gå i karantene når testen til læreren viser seg å være positiv.

Ved å utvide hvem som må gå i karantene ved et smittetilfelle håper smittevernmyndigheter å kunne slå ned den økende smitten. Smittevernmyndighetene i kommunen bestemmer hvor lang karantenetiden blir og eventuell videre testing,  forklarer fylkesdirektør for utdanning Arly Hauge.

Les også:

Forebyggende karantene ved KKG