Videregående skoler på rødt nivå

Oppdatert 22. mars: Flere kommuner på Agder har vedtatt å gå over på rødt nivå i videregående skoler. Nå er Lyngdal, Farsund,  Arendal, Grimstad og Lillesand, Kristiansand og Vennesla på rødt nivå. De øvrige kommunene er på gult nivå.

18. mars vedtok Lyngdal kommune at rødt nivå som allerede gjaldt de andre videregående skolene i kommunen, også skulle gjelde Byremo. Fra før har også Farsund kommune vedtatt rødt nivå for videregående skole.

7. mars ble det besluttet at både Arendal kommune og Grimstad kommune går til rødt nivå i de videregående skolene. Dette gjelder også ved Fagskolen i Agder, som ligger i Grimstad. Lillesand kommune gjorde vedtaket lørdag kveld.

I Arendal går også grunnskoler og barnehager til rødt nivå. Dette trer i kraft så raskt det er driftsmessig mulig.

– Arendal kommune har nå to utbrudd med mutert virus og kommunen befinner seg på nivå 3 med fare for at det kan oppstå ukontrollert smitte. Det er også fare for lekkasje fra omliggende kommuner som opplever økende smitte. Grimstad kommune valgte derfor også å gå over til rødt nivå lørdag, sier fylkesdirektør for utdanning Arly Hauge.

Oppstart ved skolene

Alle elever vil få en egen SMS om overgang til rødt tiltaksnivå. Skolene har en beredskapsplan som viser hvilke tiltak som gjelder for de ulike nivåene (grønt, gult og rødt) og er derfor forberedt på å gjøre endringer, slik de gjorde ved oppstart etter nytt år.  Forskjellen på de tre nivåene gjelder særlig tiltakene for å redusere kontakt mellom personer.

– De videregående skolene har behov for en dag til nødvendig planlegging og opplæringen på rødt nivå vil derfor starte fra tirsdag 9. mars. Elever med særskilte behov for tilstedeværelse vil bli ivaretatt fra mandag, men de øvrige elevene vil starte opp fra tirsdag 9. mars. Vi ber alle følge med på informasjon fra sin skole, sier Arly Hauge.

Skoleskyss

Skoleskyss vil gå som normalt i disse ukene, men AKT oppfordrer skoleelever til å gå, sykle eller bli kjørt til skole. Vi henviser til akt.no for mer informasjon.

Hva innebærer rødt nivå?

– Når en skole går over på rødt nivå, vil elevene få en skolehverdag som er delt mellom fysisk undervisning på skolen og fjernundervisning. Skolen vil da publisere en egen plan for oppmøte for alle klassene. Det er ekstra viktig på rødt tiltaksnivå at alle elevene følger nøye med på beskjedene som blir gitt på itslearning. Rødt nivå betyr ikke at skolen stenger ned.

Vi ber alle om å følge med på informasjon fra sin skole, oppfordrer Hauge.

Rødt nivå i Lillesand, Grimstad, Arendal, Kristiansand og Vennesla - gult nivå i de andre kommunene

– Dette betyr at alle de videregående skolene i kommunene Arendal, Grimstad, Lillesand, Kristiansand og Vennesla driver på rødt nivå. Videregående skoler i de andre kommunene er fortsatt på gult nivå, men endringer kan blir iverksatt på kort varsel. Eventuelle endringer vil bli gjort kjent via sms til elevene, avslutter Arly Hauge.

Les også:

Ofte stilte spørsmål om korona

Arendal kommune - koronainformasjon

Grimstad kommune - koronainformasjon

Lillesand kommune - koronainformasjon

Agder kollektivtrafikk

Klikk for stort bilde Adobe Stock  

Til toppen