Barne- og ungdomsbokblogg

"Agder leser barne- og ungdomsbøker" er en blogg med bokomtaler skrevet av bibliotekansatte i Agder. Bloggen startet opp i 2012 og inneholder omtaler av et stort spekter av bøker - bildebøker, tegneserier, barnebøker og ungdomsromaner. 

Bokomtalene publiseres på bloggen i forbindelse med barne- og ungdomsbokmøter arrangert av Agder fylkesbibliotek. Målgruppe for møtene er alle som jobber med litteraturformidling i folke- eller skolebibliotek i Agder. Hver av deltagerne presenterer en bok og deretter åpnes det for samtale og diskusjon om boka. Møtet inkluderer vanligvis også et besøk av en aktuell forfatter.

Klikk for stort bilde  Fylkesbiblioteket har i flere år arrangert møter der både barne- og ungdomsbøker blir formidlet. I år har vi utvidet til to separate bokmøter, ett for barnelitteratur og ett for ungdomslitteratur. Dette med tanke på bibliotekansatte som kun jobber med en av disse målgruppene.

Arrangementene holdes i et av bibliotekene, og er en fin anledning til å bli kjent med hverandre og de ulike biblioteklokalene i fylket. Vårens møter ble imidlertid holdt digitalt på grunn av koronasituasjonen. Men vi håper å kunne møtes som normalt til høsten, og har lagt inn to møtedatoer i kalenderen: Barnebokmøte 3. november i Risør og Ungdomsbokmøte 5. november i Tvedestrand. Alternativt møtes vi digitalt på zoom.

Les bokomtaler i "Agder leser barne- og ungdomsbøker".

Til toppen