Bli lærebedrift

Ønsker du å bli lærebedrift? Da må du først bestemme deg for om du vil være selvstendig lærebedrift eller lærebedrift i et opplæringskontor.

Bli lærebedrift i opplæringskontor
Lærebedrift i opplæringskontor vil si at bedriften har godkjenning gjennom et opplæringskontor. Du får støtte, hjelp og veiledning fra opplæringskontoret til å følge opp lærlingen din.
Hvis du ønsker å være lærebedrift i et opplæringskontor tar du direkte kontakt med opplæringskontoret som vil hjelpe deg videre. 
 
Oversikt over godkjente opplæringskontor på Agder finner du ved å gå inn på "Vilbli" linken under og velge det faget som er aktuelt for deg. For eksempel: "Bygg- og anleggsteknikk"-"Skoler og lærebedrifter"- "Rør" - "Rørleggefaget". Du vil da se alle godkjente opplæringskontor og lærebedrifter i ditt fag.

Bli selvstendig lærebedrift
Selvstendig lærebedrift vil si at bedriften har egen godkjenning. Du er selv ansvarlig for å følge opp lærlingen din. Dette må være på plass for å få godkjenning som selvstendig lærebedrift:
  • Bedriften må kunne gi opplæring i alle kompetansemålene i læreplanen, eventuelt lage en samarbeidsavtale med en annen bedrift.
  • Bedriften må ha en faglig leder som har fag- eller svennebrev, eller kan vise til lang praksis i faget.
  • Det må lages en intern opplæringsplan.
 
Forslag til intern opplæringsplan med link til utdanningsdirektoratet der du finner læreplanen for faget:
 
Til toppen