Over 400 virksomheter og mer enn 25 000 besøkende deltok på UMAMI Arena i år. Et bredt fagprogram med 75 programposter og 11 Norgesmesterskap av høy kvalitet skulle sørge for faglig påfyll og inspirasjon.
I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter. Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter.
Lokale kokker lager Agdermenyen
Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Agdermenyen på messen:
- Trond Moi (Hos Moi)
- Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
- Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
- Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
- Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)
Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.
Sterk representasjon fra lokale produsenter
Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:
- Jens Eide – kjøtt
- Reinhartsen – sjømat
- Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
- Stolt Seafarm – piggvar
- Røyland gård – frukt og bær
- Hesnes gartneri – grønnsaker
- Øvre Åbåll gård – grønnsaker
- Tjamsland – ost
- Grimstad Brusfabrikk – brus
- Det Norske Brenneri – brennevin
- Bygland Bryggeri – øl
- Hunsfoss Bryggeri – øl