Tilberedning av Sirdalsørret
  • Hendelse

UMAMI 2025

Dato

Tirsdag 18. mars 2025 - torsdag 20. mars 2025

Tidspunkt

kl. 08.30 - 18.00

Sted

NOVA Spektrum Lillestrøm

Fôra Matregion Agder har egen spennende stand i lokalmatområdet på UMAMI Arena, som er Norges største og viktigste møteplass for alle som jobber med mat og drikke. 

Over 400 virksomheter og mer enn 25 000 besøkende deltok på UMAMI Arena i år. Et bredt fagprogram med 75 programposter og 11 Norgesmesterskap av høy kvalitet skulle sørge for faglig påfyll og inspirasjon.

I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter. Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter.

Lokale kokker lager Agdermenyen

Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Agdermenyen på messen:

  • Trond Moi (Hos Moi)
  • Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
  • Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
  • Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
  • Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)

Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.

Sterk representasjon fra lokale produsenter

Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:

  • Jens Eide – kjøtt
  • Reinhartsen – sjømat
  • Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
  • Stolt Seafarm – piggvar
  • Røyland gård – frukt og bær
  • Hesnes gartneri – grønnsaker
  • Øvre Åbåll gård – grønnsaker
  • Tjamsland – ost
  • Grimstad Brusfabrikk – brus
  • Det Norske Brenneri – brennevin
  • Bygland Bryggeri – øl
  • Hunsfoss Bryggeri – øl

Praktisk informasjon

Arrangeres av