Digitalt påfyll - TikTok i biblioteket

Flere og flere bibliotek tar i bruk TikTok for å nå ut til barn og ungdom. Blant dem er Arendal bibliotek og biblioteket ved Holtet videregående skole i Oslo. På dette digitale påfyllet får vi høre hvordan de kom i gang med TikTok, hvordan de bruker tjenesten i hverdagen og om resultatene av satsingen. 

Dato
3. mars 2022
Tid
9:00 - 9:45
Sted
Demio

Påmelding

 

Inger Elise Nipedal, Arendal bibliotek

TikTok på folkebibliotek
I juni 2021 bestemte Arendal bibliotek seg for å komme på TikTok. Arendal er jo ikke det eneste biblioteket som har en konto her, men det som kanskje gjør deres satsing litt ekstra spesiell er den urokkelig troen på at ungdom engasjerer ungdom best.
Umiddelbart etter sommerferien lyste biblioteket ut stillingen  «Verdens kuleste deltidsjobb» der de jaktet etter ungdom mellom 15 og 19 år. Det ble full klaff, og resultatene har ikke latt vente på seg.  Bibliotekansatt Inger Elise Nipedal forteller historien.

 

 

 

Tonje Silfvenius, Holtet vgs-bibliotek Marigona Ahmeti

TikTok på videregående
Holtet vgs ønsker å treffe elevene på deres plattformer og etablerte derfor en TikTok-konto i forkant av innsøking til dette skoleåret. Målet med kontoen er å kunne vise frem skolen til potensielle nye elever, og skape et fellesskap blant de som går på skolen nå. For å gjøre dette ønsker vi å kombinere informative  videosnutter med gøyale snutter som lettere spres, og dermed kan gi nye følgere.
Vi bruker aktivt elevene selv til å vise og fortelle på TikTok. Våre elever er alle over 15 år og kan derfor gi samtykke til at vi publiserer bilder av dem i SoMe. Men med dette følger et ekstra ansvar for å beskytte dem, og følge opp kommentarfeltet. 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
Digitalt påfyll er nå en del av det nasjonale samarbeidsprosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF).  Påfyllene kan ses i opptak på Bibliotekutvikling.no.

    

Arrangør

Agder fylkesbibliotek