Åse Katalin Macsali, avdelingsleder for bibliotekfilialene ved Kristiansand folkebibliotek

Denne Månedens bibliotekar er Åse Katalin Macsali, som har arbeidssted både på Tangvall bibliotek og Vågsbygd bibliotek.

Åse Katalin MacsaliNavn
Åse Katalin Macsali

Arbeidssted/tittel
Jeg er avdelingsleder for bibliotekfililialene ved Kristiansand folkebibliotek. Mitt arbeidssted er både på Tangvall og Vågsbygd bibliotek, fire dager på Tangvall og en dag i Vågsbygd.

Bakgrunn (utdannelse, tidligere arbeidssted)
Jeg har utdannelse fra dokumentasjonsvitenskap ved universitetet i Tromsø med ett år litteraturvitenskap bakt inn, og ett år bibliotekkunnskap fra biblioteksskolen i Aalborg.

Hvorfor er du bibliotekar
Det var ganske tilfeldig at jeg ramlet inn på dokumentasjonsvitenskap i Tromsø og det var akkurat det året (1996) det startet opp så det var ganske kaotisk. Men vi fikk lov å være med å forme faget og det var under kyndig ledelse av professor Niels Winfried Lund, så det var utrolig spennende og lærerikt. Jeg har alltid lest, og litteratur gir meg enormt mye. Men jeg valgte film som hovedtema under utdannelsen, og det like engasjerende som fortellerform. Så om jeg hadde jobbet med det ene eller andre så hadde det vært like bra. Men jeg har fått jobbet mye med film ved Kristiansand folkebibliotek, så det meste har kommet til nytte.

Hva er bibliotekets viktigste rolle?
Bibliotekets viktigste rolle er å formidle litteratur og andre kunstformer, samt være en god og inkluderende møteplass for alle. Det gøyeste er når man lager noe sammen med lånerne som de har eierskap til og vi kan formidle ut til folket!

Ditt beste bibliotekminne?
Ett av de beste minnene er at vi lagde 10-årsjubileum for Vågsbygd bibliotek 27.09.19. Da var det mange aktører i sving, og vi hadde program for alle aldersgrupper og innen mange sjangre i løpet av helga. Vi avsluttet med bibliotekstur i Vågsbygdskauen på søndagen med lokale guider. Det kom mange folk hele helga og mange møtte opp til turen siste dagen – det var utrolig moro!

Del en skjult perle?
En ikke skjult perle med like fullt en perle: Søgne gamle prestegård! Det har alt av konsertlokale inne og ute, museumsdel, utstillingsdel, koselig café og ikke minst SøgneDesign om sommeren.

Hva leser du nå?
Jeg leser Tollak til Ingeborg av Tore Renberg. Den skal jeg presentere i kveld på digital bokprat som vi har startet opp i høst. Det blir fint å kunne ta med oss noe av det som faktisk var fint under pandemien. Vi opplevde å komme nær lånerne våre - selv om vi ikke kunne være i samme rom, så fikk vi en fin stund fra hver vår stue til en liten prat.

Til toppen