Erlend Andreas Skogrand, Flekkefjord bibliotek

I dette intervjuet møter du Erlend Andreas Skogrand, som litt tilfeldig havnet på bibliotekarstudiet. Nå jobber han som barne- og ungdomsbibliotekar ved Flekkefjord bibliotek.

Erlend Andreas SkograndNavn
Erlend Andreas Skogrand

Arbeidssted/tittel
Barne- og ungdomsbibliotekar ved Flekkefjord Bibliotek.

Bakgrunn (utdannelse, tidligere arbeidssted)
Etter å ha tatt en del forskjellige studier på NTNU så ble det litt tilfeldig at det ble bibliotekar på Høyskolen i Oslo og Akershus (nåværende OsloMet).

Etter det tok jeg en del tilkallingsvikar jobber på Trondheim Folkebibliotek i to år.

Hvorfor er du bibliotekar?
Fordi jeg er glad i å hjelpe andre mennesker med det de trenger. Alt fra å finne en bok de kan synes er spennende til finne ut vanskelige referansespørsmål.

Hva er bibliotekets viktigste rolle?
Bibliotekets viktigste rolle er å skape et sted der folk kan føle seg trygge og komfortable til å oppleve nye ting. Enten det er gjennom å lese en bok, holde på med mobilen eller delta på kurs så bør Biblioteket alltid kunne være et sted man kan føle seg hjemme i.

En god bibliotekhistorie
Vi opplever alle slags mennesker på biblioteket. En gang så opplevde jeg og en kollega at en person gikk rundt og gryntet som en gris i biblioteket. Etter å ha hørt fra en kollega at han gjorde det fordi han var fornærma, så ba vi han om å gå. For å gjøre et siste stikk mot oss så før han gikk, slikket han gulvet ikke en, ikke to, men hele tre ganger før han gikk rolig ut. Har sett samme person senere i biblioteket, så alt gikk fint. Det viser seg derimot at vi i bibliotekstjenesten møter mennesker fra alle sider av livet og i alle slags situasjoner, inkludert noen litt mer absurde.

Høgfjellet E.A. Skogrand    Skjult perle
Hvis man er i grei form, så har Flekkefjord mange fine turområder i nærheten. Særlig er turen til Høgfjellet veldig fin. Stedet ligger 310 meter over havet og er ganske i nærheten av sentrum. Så hvis man ønsker fine naturomgivelser på en gåtur, så er Flekkefjord et fint sted å dra til.


 

 

Hva leser du nå?
«Blue period» av Tsubasa Yamaguchi og «Boy, Snow, Bird» av Helen Oyeyemi.

Til toppen