Finn Terje Uberg, Iveland bibliotek

Fotografi av mann - Klikk for stort bildeFinn Terje Uberg

Navn 
Finn Terje Uberg

Arbeidsted/tittel 
Riktig tittel er seniorrådgiver. Men pleier å titulere meg som ansvarlig for kultur og informasjon samt kommunal vigsler. Blir gjerne litt humor av det. Biblioteksjef rollen er definert som 20%.

Bakgrunn (utdannelse, tidligere arbeidssted)
4 år off adm ved gamle ADH i min hjemby Kristiansand

Hvorfor er du ansatt i et bibliotek og hvilke oppgaver har du?
Biblioteksjefjobben «hang» på kulturlederjobben (80%) da jeg fikk jobben i 1999. Noen år senere var jeg på en en ukes bibliotekkurs i Lørenskog sammen med likesinnede fra resten av landet.

Hva er bibliotekets viktigste rolle?
Spre leseglede blant alle aldersgrupper. En møteplass for alle generasjoner. Vi har et meråpent bibliotek i «sentrum» som er tilgjengelig 64 timer i uka. Hos oss kaller vi biblioteklokalene  «Åkle kulturarena», og det er alltid gøy med arrangement. Snart blir det sommerlesfest for 38 deltakere. Tidligere NRK korrespondent Tomm Kristiansen var på besøk og holdt foredrag om Afrika for to uker siden – fullt hus da. Vi vil være en støttespiller for å redusere digitalt utenforskap. Seniornett Iveland blir etablert nå i september.

Ditt beste bibliotekminne / en god bibliotekhistorie
Har mange gode minner fra Åkle kulturarena og ved arrangement. Inviterte Knut Nærum med et dikt på rim. Det hadde han aldri opplevd før, og «måtte» komme. Artig at Jon Michelet ville komme, og nektet å ta honorar. Fullt hus begge kveldene selvsagt. 

Del en skjult perle fra det stedet der du bor/jobber
Bor i Vennesla, i midten mellom jobb og hjemby – passer utmerket! Anbefaler «Iveland Tree Top Panoroma», en eksklusiv tretopphytte i 3. etasjer. Ta med venner & kjærester til en uforglemmelig helg!! 

Hva leser du nå?
Jeg er glad i Jan Erik Fjell. Har lest de fleste og synes den siste «Ringmannen» var veldig spennende og bra. Gått tilbake noen utgaver og leser nå «Gjemsel». Vil også trekke frem debutanten Johan Høst med boka «En nasjon i sjakk» - veldig spennende. Erika Flatland sine reiseskildringer må jeg også få begynt på.