Leo Beck, biblioteksjef Kvinesdal bibliotek

I denne utgaven av Månedens bibliotekar møter du Leo Beck fra Oslo, som ble biblioteksjef i Kvinesdal for litt over ett år siden.

Leo Beck, biblioteksjef Kvinesdal bibliotek Navn
Leo Beck

Arbeidsted/tittel
Kvinesdal bibliotek, biblioteksjef

Bakgrunn (utdannelse, tidligere arbeidssted)
Jeg har en bachelorgrad i historie med bibliotek- og informasjonsvitenskap som årsstudium. Tidligere har jeg jobbet i skole- og barnehagesektoren samt ulike serviceyrker. Jeg har lang erfaring med non-profit organisasjoner siden tenårene, og har jobbet som frivillig på diverse kulturelle festivaler.

Hvorfor er du bibliotekar?
Opprinnelig hadde jeg ingen anelse om at bibliotekyrket var noe for meg før jeg begynte å studere bibliotekvitenskap på OsloMet. Der ble jeg både fascinert og inspirert av hvordan dagens bibliotek er blitt til en møteplass som handler om mye mer enn bøker. Jeg er stolt over at bibliotekene har blitt en moderne møteplass som ikke bare fremmer opplysning, men dyrker kulturell mangfold, og er et sted for offentlig samtale og debatt.

Hva er bibliotekets viktigste rolle?    
At biblioteket forblir en uavhengig institusjon som tilrettelegger for gratis tilgang til tjenester og informasjon. En møteplass som beskytter menneskets kulturelle arv gjennom å fremme folkeopplysning, refleksjon og mangfold ved å tilby varierte litterære opplevelser uavhengig av politiske endringer eller styresett.

Ditt beste bibliotekminne / en god bibliotekhistorie
Det er vanskelig å velge bare et minne siden det ofte er de små historiene som skaper de minnerike dagene på bibliotekene. Det å være vitne til besøkendes glede over å finne en ny bok eller opplevelser på biblioteket, eller at de deler med deg sine livshistorier.

Del en skjult perle fra det stedet der du bor/jobber
Etter å ha gått flere småturer i Kvinesdal sentrum har jeg funnet min favorittleseplass på en av stiene mot Skaren, som begynner bak Liknes barneskole. Med bare 35 minutter gåtur fra sentrum får du en flott utsikt over Liknes og dalen.

Hva leser du nå?
Loveless av Alice Oseman. Dette er en ungdomsroman om identitet som handler om å være aseksuell og aromantisk, som er et tema som er lite dekt i litteraturverden. 

Til toppen