Tone Salte Thorsen, Lindesnesbibliotekene

Foto av kvinne - Klikk for stort bilde Privat

Navn

Tonje Salte Thorsen 

Arbeidsted/tittel

Lindesnesbibliotekene/biblioteksjef. Ansatt 11. april 2023.

Bakgrunn (utdannelse, tidligere arbeidssted)

Jeg tok fagbrevet som kokk på begynnelsen på nittitallet, så begynte jeg å kjøre taxi i Arendal før jeg tok en bachelor i Bibliotek- og informasjonsvitenskap i 2014.
Etter studiene jobbet jeg som nestleder ved Karmøy folkebibliotek fra 2014 til jeg startet opp som biblioteksjef for Lindesnesbibliotekene i april 2023.

Hvorfor er du bibliotekar?

Jeg var ved et veiskille i livet og fant endelig ut hva jeg ville bli når jeg ble stor. Jeg var glad i å lese og da jeg kom over en enkel «Hva kan du jobbe som» test og da et av forslagene som kom ut av testen var bibliotekar, tenkte jeg, genialt. Det vil jeg bli. Jeg var naiv og tenkte at å jobbe på et bibliotek er fint, det er stille og rolig, ikke nattarbeid og det er bare å låne ut noen bøker og sette de på plass igjen. Skjønte fort at så enkelt var det ikke, og jeg skjønte tidlig at det er folkebibliotek som ligger mitt hjerte nærmest.

Hva er bibliotekets viktigste rolle?

Alle bibliotekets roller er viktige. Jeg liker spesielt godt at det er gratis, enten det gjelder arrangementer, som møteplass eller lån av litteratur.

Ditt beste bibliotekminne / en god bibliotekhistorie

Karmøy folkebibliotek har et godt samarbeid med lokalavisen Karmøynytt, i 2019 var siste gangen vi hadde en ide til en aprilsnarr. Da skulle Karmøy folkebibliotek gå nye veier for å være tilgjengelig for lånerne sine og åpnet en utlånsavdeling i inne i bassengområdet i Karmøyhallen. Det var også lov å ta med seg en bok opp i boblebadet eller i bassenget. Vi fikk gode tilbakemeldinger på spøken og jeg er spesielt stolt av bildet som ble brukt sammen med artikkelen.

Del en skjult perle fra det stedet der du bor/jobber

I skrivende stund er det 16 dager siden jeg flyttet til Lindesnes, jeg har dessverre ikke hatt tid til å utforske min nye hjemplass, men jeg har blitt anbefalt å utforske Furulunden og ta turen til dagsturhytta Aurebu.

Hva leser du nå?

Jeg har nettopp begynt på to bøker, 11 % av Maren Uthaug hører jeg på i bilen og Tom: Den andre viljen av Runar Dahle leser jeg litt i når jeg trenger en pust i bakken fra utpakkingen av flyttelasset.