Alle innbyggere i Agder får tilgang til PressReader og Idunn i 2024

Fylkesbiblioteket betaler PressReader og Idunn for alle folkebibliotek og videregående skolebibliotek i Agder i 2024. 

Det er Bibliotek24 som har forhandlet frem avtalene vi benytter, noe som gir likere priser og vilkår for alle bibliotek i landet.

Om tjenestene

PressReader gir tilgang til e-aviser og e-tidsskrifter fra hele verden. I Agder er vi spesielt heldige siden flere lokalaviser finnes i PressReader: Fædrelandsvennen, Lindesnes avis, Agderposten, Grimstad Adressetidende og Lister

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 40 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

Tilgang via IP

Tilgang til både PressReader og Idunn ligger klart i bibliotekets trådløse nettverk. IP-adressene til alle bibliotek i Agder er allerede samlet inn, og sendt til leverandørene. 
Ved behov for å oppdatere et biblioteks IP-adresser, kan det gjøres i ConsortiaManager.

Tilgang via websøk/app

Det er også mulig å gi tilgang til PressReader via bibliotekets websøk eller app (Bibliofil). Dette settes opp i biblioteksystemets innstillinger. 
For bibliotek med Bibliofil eller Quria kan en administrator ved biblioteket sette dette opp selv. For Mikromarc er det en betalt tjeneste som må utføres av Axiell. Det er foreløpig ikke mulig i Cicero.

ConsortiaManager

Opplysninger om PressReader og Idunn, samt andre digitale tjenester kjøpt gjennom Bibliotek24, samles i ConsortiaManager. Her har hvert bibliotek en egen konto hvor all informasjon om tjenestene samles. Dette gjør det enklere å se hvilke tjenester biblioteket har, hvor mye de koster og hvilke vilkår som gjelder. 
Det er også enkelt å oppdatere IP-adresse hvis det blir behov for det. Ny IP-adresse legges inn i et eget felt for dette i ConsortiaManager, og så sender systemet automatisk de nye adressene til aktuelle leverandører.

Ta kontakt med support@bibliotek24.zendesk.com hvis du trenger hjelp med PressReader, Idunn eller ConsortiaManager.