Dag 2 Eksamensdagen
Det er maksimalt 8 kandidater som kan ta eksamen samtidig.
Kandidaten møter på angitt sted til angitt tid.
Eksamensoppgave med konkret arbeidsoppdrag blir utlevert. Det settes av opptil 20 minutter til oppstartssamtale og planlegging/tilrigging.
I oppstartssamtalen skal oppgaven bli gjennomgått og kandidaten skal informeres om tilgjengelige materialer, verktøy, utstyr og hjelpemidler. Det bør legges spesiell vekt på kandidatens HMS-refleksjoner.
Eksamensarena skal være tilrettelagt slik at kandidaten kan starte sitt arbeid umiddelbart og inneholder utstyr, verktøy og materialer som er relevant for oppgaven.
En eksamensoppgave vil omfatte både elementer av den grønne delen (planter, plen) og den grå delen (stein, trematerialer) av anleggsgartnerfaget. Eksamenssettene skal, sett under ett, berøre så stort spekter av læreplanen som mulig.
For at sensor og eksaminator skal få fram mest mulig av kandidatens kompetanse, legges det opp til samtale og spørsmål underveis i oppgaven.
Oppfølgingsspørsmål bør bli stilt for å avdekke mest mulig av kandidatens tverrfaglige kompetanse.
Totalt er det 5 klokketimer til eksamensgjennomføring.
Det bør det settes av ca. 20 minutter til oppstartssamtalen og planlegging av oppgaven i første del av praksisøkten.
Arbeidet med praktiske oppgaver vil foregå i ca. 4 klokketimer.
Når praktisk del er avsluttet, settes det av ca. 20 minutter hvor kandidaten skriver en dokumentasjon og en egenvurdering av gjennomføringen.
Kandidatene blir deretter kalt inn en og en, til 20 minutters vurderingssamtale. Her blir alle eksamensdelene gjennomgått og det rom for oppfølgingsspørsmål.
Eksamensresultat skal formidles til kandidat umiddelbart etter at eksamen er ferdig.