Autorisasjon for Helsearbeiderfaget og Ambulansefaget

Hvis du vil at fylkeskommunen skal sende inn søknad om autorisasjon til Helsedirektoratet for deg, må vi først få samtykket ditt.

Dette samtykket kan du gi på følgende måte:

Last ned følgende App: VIGO (dette er en app for fagopplæring)

Appen er tilgjengelig for nedlasting både i App Store og Google Play.

Formålet med denne appen er å gi lærlinger, lærekandidater, elever og andre innenfor fagopplæring på videregående nivå et verktøy som gir oversikt over kontrakter, fagprøver og annet knyttet til opplæringen i bedrift.

Innlogging:

Innlogging krever autentisering av ID-porten. Det vil si at du kan logge på med MinID, BankID eller Buypass ID.

Gi samtykke:

Ved å klikke på knappen for Prøver på forsiden eller velge prøver fra menyer, kommer du til oversikt over dine eventuelle prøveoppmeldinger, avholdte prøver og andre prøver. 

For Helsearbeiderfaget og Ambulansefaget vil det være en rubrikk med informasjon om innsending av dokumentasjon til Autorisasjonsregisteret. Her vil du kunne gi samtykke til innsending, se at samtykke er gitt eller dato for når dokumentasjonen ble oversendt Autorisasjonsregisteret.

Hvis du ikke gir dette samtykket via appen Vigo kan ikke fylkeskommunen sende inn søknad om autorisasjon for deg, og du må gjøre dette på egenhånd. Hvis du sender inn søknad på egenhånd kan det ta ganske lang tid før du får autorisasjonen.