Nybygget på Eilert Sundt i Farsund overtatt

Denne uka har Agder fylkeskommune overtatt det siste av fire bygg som enten er helrenovert eller nybygd i Farsund sentrum.

Bymiljø. Foto. - Klikk for stort bildeBygget i forgrunnen er nybygd, bygget i midten er bygd i 1999, mens det gule i bakgrunnen er fra 1905. Jo Vegard Aardal

Etter høstferien flytter elever og lærere inn i nye lokaler, og 16. november blir det offisiell åpning i Farsund.

Samlokalisering av yrkesfag og studiespesialisering

­– Vi gleder oss veldig til å flytte inn i det flotte skolebygget vårt. Det blir veldig bra for miljøet å blande de studieforberedende programområdene med de yrkesfaglige. Fram til nå har de vært helt adskilt, og jeg ser fram til at vi nå får samlet alle sammen på samme studiested, sier rektor Espen Berglund.

Fra tre til to studiesteder

Eilert Sundt videregående skole har fram til nå hatt tre studiesteder; Vanse, Farsund og Lyngdal. Nå flytter de yrkesfaglige programmene fra Vanse til en helt nyoppusset og nybygd skole i Farsund. For ett år siden sto skolebygget i Lyngdal klar etter oppussing og ombygging. Dermed har skolen nå to studiesteder med topp moderne lokaler.

Åpning 16. november

Det blir offisiell åpning av nybygget 16. november, og i den forbindelse legger hovedutvalg for utdanning og kompetanse sitt møte til skolen.

– Vi er veldig fornøyd med byggeprosessen og de løsninger som vi har fått til, sier prosjektleder Steinar K. Bretvik i Prosjektgruppen AS.

– Det er utfordrende å tilpasse gammel og ny bygningsmasse i et trangt byområde som her i Farsund, men jeg synes at resultatet har blitt veldig bra. To bygg er revet, og vi har satt opp nye bygg som skal gli inn i bybildet. Det synes jeg at vi har fått til.

Fornøyd direktør

Direktør for utdanning Arly Hauge var med på omvisningen i bygget fredag, og han er også veldig fornøyd:

– Vi får et godt og funksjonelt bygg tilpasset sentrum av Farsund. Og så er det veldig bra at alt blir samlet på ett sted i gode lokaler.