Agder fylkeskommune støtter årets Tv-aksjon

– Jeg oppfordrer alle i Agder til å bidra, enten som bøssebærer eller ved å støtte TV-aksjonen 2022 økonomisk, det sier fylkesordfører Arne Thomassen. Førstkommende søndag 23. oktober går en av høstens viktigste begivenheter av stabelen, nemlig TV-aksjonen i regi av NRK.

Samler penger til «Leger uten grenser»

I år er det organisasjonen og fredsprisvinneren «Leger Uten Grenser» som er mottaker av midlene som samles inn. – Årets aksjon skal samle inn penger til organisasjonen sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest, forklarer Arne Thomassen.

Leger Uten Grenser gjør en uvurderlig jobb der hjelpen trengs mest – og vi skal takke alle frivillige og ansatte som gir av sin tid, tar en pause i sine jobber, og reiser ut for å redde liv. Dette kan vi være med på gjennom TV-aksjonen! Det sier Jonas Ravn Øhlckers, rådgiver for frivillighet i avdeling for kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune.

Behov for bøssebærere

Bøssebæreraksjon og møtet i døra er en tradisjon og et svært viktig element i TV-aksjonen. Selv om ikke alle har kontanter er det mulig å gi på bøssa digitalt gjennom tjenesten VIPPS eller SMS. Derfor er det fortsatt stort behov for bøssebærere. Vi vil derfor oppfordre alle som har tid og lyst til å bidra på selve aksjonsdagen 23. oktober til å registrere seg på nettsiden blimed.no, avslutter Arne og Jonas.

Fylkeskommunen bidra også økonomisk
Fylkesutvalget har i sitt siste møte, den 11. oktober, vedtatt å gi 312 000 kr til årets TV-aksjon: «Leger med hele Norge i ryggen – sammen redder vi liv».

Mer om årets aksjon.

Til toppen