Pressemeldinger

Noen utvalgte saker til behandling: Kjønnsnøytrale stillingstitler og forslag om å endre fylkesrådmann til fylkeskommunedirektør. Samferdselspakke 1 for Kristiansandsregionen – foreløpig økonomisk sluttrapport og videre prioritering av gjenstående prosjekter. Etiske retningslinjer for ansatte og politikere, samt årsrapport for oppvekstombudet i Agder, skal også behandles. I tillegg står det en rekke orienteringer inne tema samferdsel på program, kort orientering om status for nytt fylkeshus og tre spørsmål til fylkesordfører fra fylkestingsrepresentanter.

 

Oppdatert 17.04. kl. 21.00: En elev som var på skolen tirsdag 13. april er bekreftet smittet med Covid-19. Skolen har sendt sms til nærkontakter om å gå i karantene og teste seg.

16. april: - I går fikk Arendal videregående skole melding fra smittevernteamet i kommune at en elev som allerede var i karantene hadde testet positivt for covid-19. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

15. april: - En VG3 elev ved Kvadraturen videregående skole har testet positiv for Covid-19. Det betyr at 24 elever og to ansatte i går ettermiddag ble bedt om å gå i karantene. Eleven var sist på skolen mandag 12. april. Karantenetiden er 10 dager der tirsdag 13/4 blir dag 1. Kristiansand har fortsatt forebyggende karantene, som betyr at husstandsmedlemmer til nærkontakter også må i karantene til negativ test hos nærkontakten kan legges frem. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Oppdatering 15. april: - Vi har i dag fått bekreftet at eleven som forventet å ha Korona, har testet positivt. Det betyr at de 29 eleven og fire ansatte som onsdag kveld fikk beskjed om å gå i forebyggende karantene, nå er i videre karantene og skal teste seg 19. april. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

 

11. april: I løpet av 11. april og ettermiddag/kveld 10. april er det meldt om tre nye smittetilfeller ved de offentlige videregående skolene i Agder. Rødt nivå videreføres i uke 15 for Sam Eyde videregående skole og Arendal videregående skole.

9. april: - En elev som var på skolen onsdag 7. april er bekreftet smitte med Covid-19. Skolen har sendt beskjed til nærkontakter om å gå i karantene og teste seg. Til sammen ble 20 elever og 2 lærere satt i karantene i går kveld. Det forklarer Turid Tveit, konstituert rektor ved Tvedestrand videregående skole.

 

Agder fylkeskommune gjør nå større arbeider på Nodeland bru i Kristiansand kommune. Arbeidene vil avsluttes før sommerferien. Brua stenges for motorisert ferdsel, men blir åpen for gående og syklende.

8. april: 10 elever og en lærer ved Kvadraturen videregående skole, har i dag gått ut i ventekarantene. De det gjelder har fått beskjed. Bakgrunnen er at en elev har testet seg for Covid-19 og frem til svar på denne prøven foreligger, så vil kommunens smittevernsenter at nærkontakter skal i ventekarantene. Den aktuelle eleven var på skolen i går, onsdag 7. april. Det forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Fylkesutvalget vedtok i sitt møte at fylkeskommunen skal benytte kjønnsnøytrale stillingstitler og å endre fylkesrådmann til fylkeskommunedirektør. Fylkesutvalget behandlet også Samferdselspakke 1 for Kristiansandsregionen – foreløpig økonomisk sluttrapport og videre prioritering av gjenstående prosjekter. Disse sakene skal videre til fylkestinget 20. april for endelig vedtak.
Fylkesutvalget behandlet også sak om Arkiv- og museumsstruktur: der fylkeskommunen vil etter drøftinger med institusjonene og øvrige eiere ta initiativ til en prosess for å evaluere dagens struktur og komme med anbefalinger om eventuelle endringer i denne.

 

Til toppen