Pressemeldinger

Tiltaksnivået ved de videregående skolene i Agder justeres i løpet av inneværende uke ned til gult nivå i tråd med de nasjonale føringene.

14. januar: - I formiddag fikk vi beskjed om at en elev ved Vg2 media og kommunikasjon på Sam Eyde videregående skole har testet positiv for korona. Pga. rødt nivå ved skolen er det få nærkontakter så kun 18 elever og 3 lærere er bedt om å gå i karantene. Karantenen varer fram til og med søndag 17. januar. Det sier Liv Bjørnson, studierektor ved Sam Eyde videregående skole.

Svein Resset blir ny leder av tannhelsetjenesten fra 6. april 2021. Han kommer fra stilling som enhetsleder i Kristiansand kommune. Med Svein på laget får vi en meget erfaren, ydmyk, lyttende og tydelig leder, forteller Vegard Nilsen, fylkesdirektør for folkehelse.

- Regjeringen innførte søndag 3. januar en rekke tiltak for å hindre smitteoppblomstring av Covid-19. Et av tiltakene er at alle videregående skoler går over på rødt nivå. Tiltaket gjelder i første omgang for 14 dager frem til  og med 18. januar. Ved de videregående skolene i Agder vil vi trenge noe tid for å forberede rødt smittevernsnivå. Det kan bety at noen skoler tilby digital undervisning i oppstarten. Alle elever vil få beskjed om opplegg som gjelder for den enkelte, på SMS eller på skolens hjemmeside, sier Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.  

Tirsdag 22. desember ble en elev på Sam Eyde vgs. bekreftet smittet av korona. Det er en elev i Vg3 på Media og kommunikasjon. Den smittede eleven var på skolen siste skoledag fredag 18. desember og hadde timer i klassen sin.

Lørdag ble det påvist et nytt smittetilfelle ved Sam Eyde videregående skole. Skolen startet juleferie fredag ettermiddag, så smittetilfellet får ingen konsekvenser for skolehverdagen. Men 35 elever og 4 ansatte må nå i karantene.

Agder fylkeskommune har tilsatt Annbjørg Lien som prosjektleder for UNESCO Setesdal. – Jeg er svært inspirert til å gjøre denne jobben da jeg opplever dette som et viktig og lærerikt arbeid! Immateriell kulturarv er samfunnets pumpende puls på alle plan – fra det lokale til det internasjonale, sier Annbjørg Lien. 
 

Fylkestinget har behandlet en rekke saker bl. a økonomiplan 2021-2024, klimabudsjett og budsjett for 2021. Fylkestinget vedtok fylkesrådmannen innstilling til budsjett og økonomiplan, men med noen endringer. Blant annet en økning på 24 mill kr. mer til drift i 2021 og 29 mill kr. i økte investeringer. 5 mill kr. skal brukes på bredbånd (Det Digitale Agder). Drøyt halvparten av økningen til drift og mesteparten av investeringsøkningen skal brukes på vei i Agder.

- En elev som tidligere hadde testet negativt, fikk sent i går kveld svar på en ny prøve og den var positiv. Dermed har vi gitt beskjed til 89 elever og 5 ansatte om å gå umiddelbart i karantene. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Oppdatering 12. desember: - Eleven som i går ble testet for korona. har nå fått prøvesvaret, som var negativt.  Det betyr at 89 elever og fem ansatte ikke lenger trenger være i karantene.  Det er vi glade for og vi ønsker alle velkommen tilbake igjen på skolen til mandag. Vi har sendt alle en sms om dette hvor vi også samtidig ber alle være ekstra påpasselige, og bli hjemme dersom de ikke skulle føle seg helt friske. Da skal de ta direkte kontakt med kommunens koronasenter for testing. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning.

 

Til toppen