Fra venstre: Siren Fredriksen, Torunn Høyum-Eriksen, Reidar Fredriksen og Kari Kleivset.
Sigrid Serene Grimsby.
“Høyt, Herlig og Inspirerende” var tre dager fylt med fokus på fantastiske lokale smaker, mingling og hygge.
For andre gang delte vi ut et utviklingsstipend, med mål om å øke kompetansen og oppmerksomheten rundt Matregion Agder. Prosjektet “Matregion Agder” har som mål å øke bevisstheten, kunnskapen og kompetansen om mat, matkultur og matressurser i Agder. Dette skal skape positivt og inkluderende engasjement, styrke tilhørigheten og øke muligheten for lokal verdiskaping.
Årets utviklingsstipend gikk til Reinhartsen Basar, som spesialiserer seg på sjømat. Reinhartsen Basar startet sin reise i et lite fiskemottak på Flekkerøya i 1931, og drives nå av tredje generasjon. Gjennom årene har de mottatt en rekke utmerkelser for sin evne til nytenkning og innovasjon.
Juryen la vekt på at årets vinner er godt etablert, men samtidig har stort potensiale.
Reinhartsen Basar er en god samarbeidspartner for mange produsenter, og representerer blå næring på en utmerket måte. De har bred erfaring med lokal mat og hele verdikjeden fra hav til bord. De ønsker å bidra til byggingen av Matregion Agder ved å tilby lokale produsenter plass i sine utsalgssteder, og vil dele både sin kompetanse og kundestrøm, ifølge juryens uttalelse.
Juryen ble ledet av Hans Petter Klemmetsen, med jurymedlemmene:
- Hege Julianne Nevestad
- Katrine Hesnes Jarnes
- Andre Martins-Jørgensen
- Juliane Josephsen
- Berit Egeli
- Kari Kleivset
Vi gratulerer Reinhartsen Basar som ambassadør for lokalmat 2025!